"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

RAZGOVORI

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

Osobni rad s pojedincima predstavlja središnji dio rada DDP-a. To se obavlja u vidu jednosatnih tjednih razgovora prema dogovorenom terminu. Potrebno je nazvati kontakt osobu za Dom duhovne pomoći: 031/801-262 ili se prijaviti na e-mail adresu: rastislava.ralbovsky@os.t-com.hr.

Kroz slušanje, razgovor i molitvu nastojimo biti kanali ozdravljajuće Božje ljubavi. Psihološko i teološko znanje voditelja razgovora služi boljem razumijevanju problema osoba koje dolaze tražiti pomoć, no cilj je dovesti osobe do sredstava vjere koje je Krist povjerio svojoj Crkvi, a to su sakramenti (napose Ispovijed i Euharistija), zatim Božja Riječ i molitva. Zato je središte Doma duhovne pomoći kapelica s Presvetim. Uz razgovor nastojimo uključiti osobe u aktivnosti DDP-a koji odgovaraju njihovoj problematici.

 

SAVJETOVANJE O PROBLEMU OVISNOSTI
Mnogi roditelji ili supruge ovisnika dolaze na individualne razgovore tražeći pomoć. U našem radu pružamo im temeljne informacije, a onda ih stavljamo u kontakt s terapijskim zajednicama koje sami odaberu. Budući da se većina odlučuje za Zajednicu "Cenacolo", koju je osnovala s. Elvira Petrozzi, usko surađujemo s tom Zajednicom
(više: www.zajednicacenacolo.hr)
Duhovno podupiremo također roditelje i ovisnike koji su završili program Zajednice. Organiziramo predavanja, radnu terapiju kao prevenciju i posjećujemo terapijske zajednice.

 

Facebook likebox