"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

SMOTRA DJEČJIH ZBOROVA „ZLATNA HARFA“

tovarnikZLATNA HARFA U TOVARNIKU 

 

Susret dječjih zborova Vukovarskog dekanata održan je 28. travnja u župnoj crkvi sv. Mateja u Tovarniku. Sudjelovali su zborovi iz Vukovara, Bapske, Iloka i Tovarnika. Mala grupa od 12 pjevačica iz Iloka, pod vodstvom s. Marije Bajić, otpjevala je iza mise 2 pjesme, kao i druge skupine. Nakon okrjepe djeca su se nastavila igrati i natjecati. Domaćini su nas lijepo i srdačno primili i ugostili, najvažnije da su svi bili zadovoljni. s.M.

 

ZLATNA HARFA U SLAVONSKOM BRODU

ton 0074

U utorak 24. travnja održana je u Sl. Brodu, u župi sv. Obitelji, 27. smotra dječjih zborova "Zlatna harfa" Slavonskobrodske regije, iz triju dekanata: brodski, sibinjski i garčinski. Na smotri su sudjelovali dječji zborovi iz 8 župa: Gospe brze pomoći, Župa Duha Svetoga, sv. Josipa Radnika, sv. Nikole Tavilića, sv. Dominika, Bezgrešnog Srca Marijina, sv. Ivana Apostola iz Podcrkavlja i župa sv. Obitelji, domaćin slavlja. 
Susret je započeo misnim slavljem u 10 sati, koje je predvodio vlč. Josip Filipović, župnik župe sv. Dominika u koncelebraciji s vlč. Andrijom Đakovićem, župnikom župe Prečistog Srca Marijina. 
Nakon sv. mise svaki zbor je nastupio s dvije skladbe na temu ovogodišnje Zlatne harfe: „Mir i Dobro“. Nastupila je i naša s. Ankica Tomas sa zborom dječaka i zborom djevojčica, koje vodi uz podršku župnika Vlč. Andrije Đakovića, u župi Prečistog Srca Marijina, na Budainki.

Nakon nadahnutog pjevačkog izvođenja, koje je završilo u 12.30 sati, riječ zahvale malim sudionicima i njihovim voditeljima uputio je Slavonskobrodski dekan Ivan Lenić, a kao gost prisustvovao je i pjevačima se obratio maestro Vinko Sitarić, nadbiskupijski predstojnik Ureda za crkvenu glazbu.
Voditeljica smotre i koordinator Zlatne harfe za Slavonskobrodsku regiju, s. Ankica Tomas, izrekla je zahvalu djeci i svećenicima, napose dekanu Ivici Leniću, uz čiju je svestranu podršku ostvarena smotra, te domaćem župniku Davidu Sluganoviću, koji je kao domaćin organizirao zajednički objed za sve sudionike. 
Na kraju je svim voditeljima zborova, župniku domaćinu i Antoniju Marijić, učeniku sedmog razreda, koji svirao glazbeni repertoar misnoga slavlja i pratio pjesme zborova svoje župe – Prečistog Srca Marijina, uručen, u znak pažnje, cvijet i prigodna knjiga. s. F.

zhdmihZLATNA HARFA U VALPOVU

 

Pod geslom „Mir i dobro“, 21. travnja u valpovačkoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije održan je susret dječjih crkvenih zborova Valpovačkog i Donjomiholjačkog dekanata. Susret je započeo misom koju je predvodio vlč. Pavo Martić, župni vikar valpovačke župe, uz koncelebraciju vlč. Franje Bodonjija, župnika u Ladimirevcima, vlč. Bože Ljubičića, župnika u Veliškovcima i vlč. Josipa Matanovića, župnika valpovačke župe. Pozdravljajući male pjevače, velečasni Martić djeci je poručio da ih je Bog pozvao da ga slave svojim glasom, svojim talentima.
Na susretu su nastupila četiri dječja crkvena zbora, a svaki se predstavio s dvije pjesme. Čast da otvore valpovačku Zlatnu harfu pripala je Dječjem zboru „Mir“ iz župe Sv. Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca. Zbor vodi naša s. Nikolina Nikolić, uz pratnju i sviranje na nedjeljnim misama studentice Katarine Ćosić. U Valpovu je zbor na kalavijaturama pratio Mislav Pavin, učenik 8. razreda osnovne škole i 6. razreda glazbene škole. Zbor djece iz Miholjca u Valpovu je izveo pjesme: „Sveti mir“ i „Mir, pravi mir“. Najmlađa članica zbora i najmlađa sudionica ovog susreta bila je trogodišnja Lana.
Nakon zbora „Mir“ Valpovčanima su se predstavili članovi Dječjeg zbora župe Sv. Roka, Veliškovci, pod vodstvom profesorice Ane Dojkić. Mali Veliškovčani u Valpovu su izveli pjesme „Kriste, budi naša radost! i „Braćo moja, radujmo se“.
Sljedeći je bio Dječji zbor „Ivan Pavao II“ iz Ladimirevaca. Osnovan je 2007. godine pod okriljem Udruge svetog Vinka Paulskog, a broji 22 člana. Zbor vodi profesorica Ana Stanković, a Ladimirevčani su se uz pratnju Domagoja Križaneca na gitari, predstavili pjesmama „To je mir kao rijeka“ i „Šalom".
Na kraju susreta nastupili su domaćini, Dječji zbor „Blažene Marije Petković“ iz valpovačke župe. Ovaj zbor već godinama radosno slavi Boga pjesmom i uljepšava slavljenje euharistije na nedjeljnim dječjim misama, pod vodstvom s. Danijele Lisica. Na subotnjem susretu predstavili su se pjesmama „Mir, pravi mir“ i „Glasnik velikog kralja“, a na flauti ih je pratila Monika Cvenić.
Sve sudionike susreta na kraju je pozdravio i preč. Josip Matanović, valpovački župnik i dekan Valpovačkog dekanata. S. F.


Facebook likebox