"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

LECTIO DIVINA - Molitveno čitanje Božje Riječi

 


Molitveno čitanje Božje riječi 

To je način meditativne molitve biblijskih tekstova. Prakticiran je u srednjovjekovnim samostanima. Kartuzijanac Gvido II. nabraja četiri koraka: lectio, meditatio, oratio, contemplatio. Kasnije se spominje i peti korak actio Ovaj molitveni način ponovno počinje oživljavati u naše vrijeme, nakon Drugog vatikanskog sabora. Papa Benedikt XVI. kaže: To su stube kojima se monasi uspinju od zemlje prema nebu. Nedavno je Papa ponovio redovnicima: Hranite svoj dan molitvom, meditacijom, slušanjem Božje riječi. Vi koji ste bliski s drevnom praksom lectio divina, pomozite također vjernicima da je vrjednuju u svom svakodnevnom životu. I znajte u svjedočenje prevesti ono što Riječ pokazuje, dopuštajući da vas ona oblikuje da, kao sjeme prihvaćeno u dobru zemlju, donosi obilate plodove. Tako ćete biti uvijek uočljivi Duhu i rasti ćete u sjedinjenju s Bogom, njegovat ćete bratsko zajedništvo među sobom i bit ćete spremni velikodušno služiti braći, osobito onima koji su potrebni. Za Božansko čitanje potrebno je imati otvoreno srce i otvoren duh, pronaći prikladno mjesto i osigurati si potrebno vrijeme. Ovaj molitveni način napose je prikladan za rad u skupini. 

Tjedni susreti:

Ponedjeljkom u 18. 00 sati za sve tražiteljice i tražitelje otkrivanje smisla kroz  molitveno čitanje Božje Riječi – lectio divina

Mjesto održavanja: Dvorana Florentini, Đakovo,Frankopanska 5a

Pet molitvenih koraka

1. LECTIO -Pozorno čitam izabrani tekst. Dopuštam da me Riječ pronađe i takne. 

2. MEDITATIOPrebirem Riječ u srcu. Osluškujem što mi govori i kako odgovara na moje stanje. Zapažam kako mi liječi zadobivene rane. Ponavljam Riječ u ritmu disanja i izgovaram je kod svakog izdisaja.

3. ORATIOMolim.
Molitvu u srcu izgovaram kao prošnju, zahvalu, kajanje ili slavljenje Boga i veličanje velikih Božjih djela u cjelokupnoj povijesti spasenja.

4. CONTEMPLATIOMotrim.
Postajem jedno sa sobom i s Bogom. U dubokoj šutnji motrim, kušam i uranjam u sveprisutnu Božju ljubav koja u meni oblikuje stav istinskog klanjanja i zahvaljivanja. Dopuštam šuteći da me Isus vidi. U dubokoj šutnji ja gledam Njega. On gleda mene! Po primljenoj Riječi postajem jedno s Njim. Uživam u Njegovoj prisutnosti i dopuštam da me On zahvati. Meditatio, oratio, contemplatio obavljaju se u šutnji.

5. ACTIODjelujem u svojoj svakodnevici u skladu s Božjom Riječi
Cilj božanskoga čitanja jeste: ono što sam kušao u čitanju, meditiranju, molitvi i kontemplaciji prenijeti u svakodnevni život. 


DAN TIŠINE - Kontemplativna subota

Program sadrži

- Interakcijske vježbe samoupoznavanja i međusobnog povezivanja
- Tematsko izlaganje vezano uz produbljivanje molitvenog iskustva
- Praktično uvođenje u molitveno čitanje Božje Riječi - lectio divina
- Osjetljivo  uvođenje u kontemplativnu molitvenu vježbu u šutnji
- Broj sudionika  radi kakvoće rada je ograničen na 25 – 30 sudionika
- Potrebno je prijaviti sudjelovanje
- Održava se tri puta godišnje u trajanju 5 – 6 sati

KORIZMENI DAN TIŠINE - kontemplativna subota
dant213U organizaciji Terezijina kruga je u subotu 23. veljače ove godine održan u dvorani Florentini 14. po redu Dan tišine, kao prilog obilježavanju Godine vjere.

Tema susreta je bila: Vjera kao dar.

Susret se odvijao u tri koraka.

 1. 1.Tematsko izlaganje: Vjera kao dar i odreknuće - prvi korak pristajanja uz Krista
 2. 2.Individualni rad: Životno iskustvo Božje blizine
 3. 3.Slavlje obnove vjere i vjernosti krsnim obećanjima

Sudionici ovog cjelodnevnog susreta bili su iz Kuševca, Ivanovaca, Dračica, Nize, Našičkog Brezika, Sikirevaca, Budrovaca i Đakova, a voditeljica s. Karmela Dominković.

Nekoliko kratkih svjedočanstava:

 • Danas sam u šutnji bolje i više upoznala Boga
 • Današnji program me potaknuo da zastanem i malo dublje razmislim o sebi i svojem životu. Cijelo vrijeme sam osjećala Božju prisutnost. U svakodnevnom životu nemam mogućnosti na takav način razmišljati. Želim ovo što sam spoznala prenijeti svojim bližnjima.
 • Susret je bio kvalitetan i poticajan. Tema je bila pogođena. Pitam se kako rasti u vjeri i što je zapravo vjera?
 • Bilo mi je ovo potrebno da dobijem snagu nastaviti brže koračati prema živom Isusu.
 • Cijeli program je bio jako dobar. Osobito onaj dio u crkvi u tišini.
 • Jako me se dojmila tišina u crkvi. To je za mene bio susret s Isusom oči u oči. Sve sam mu svoje teškoće predala. Sada se osjećam jako smireno i želim sve više srcem ponirati u Isusovu ljubav.
 • Ovaj susret je na mene ostavio jak dojam i potaknuo me na razmišljanje Trudit ću se da korak po korak uz snagu Duha Svetoga u svojoj svakodnevici uvodim promjene koje će biti na dobrobit mojoj obitelji, crkvenoj zajednici i svim članovima OFS – a.
 • Kao i uvijek i ovaj puta je bilo jako poticajno. Za mene je najdojmljiviji bio neposredan susret s Bogom u šutnji. To je nešto što treba često prakticirati, jer vodi do ponekad bolne samospoznaje.
 • Bilo je poticajno i za razmišljanje. Kako živjeti i što činiti u ovozemnom življenju?!
 • Dugo ću pamtiti ovaj ulazak u tišinu i pronalazak sebe ovakve kakva jesam pred Bogom. To je bio moj dolazak iz tame u svjetlo Božje ljubavi.
 • Doživjela sam danas susret sa živim Isusom. Zahvalna sam što sam u šutnji
 • posvijestila dar primljenih svih sakramaneta: krštenje, euharistiju, potvrdu i sakramenat ženidbe.
 • Najviše će mi ostati u sjećanju misli o životnim poteškoćama i odgovor zašto nam je to potrebno. Bez poteškoća i križeva ne bismo se mogli cjelovito razvijati, rasti i sazrijevati. Bez iskušenja život bi bio nepotpun. Teškoće treba pobijediti.
 • Najviše me se dojmila tišina u crkvi. Odličan osjećaj mira. Kad ste zapjevali kroz mene su prošli trnci i suze na oči. Još ćemo se dugo, dugo, dugo družiti. Obožavam evanđelje i pričati o Isusu i njegovu životu i putu. To je naš život i put. Isus je umro za naše spasenje. Ja sam umro grijehu. Dobio sam novi život i jako sam zahvalan na drugoj prilici ili zato što je Bog bio tako strpljiv sa mnom. / k
   

13. DAN TIŠINE - KONTEMPLATIVNA SUBOTA

ksubota1212

U subotu 01. prosinca ove godine uoči prve nedjelje došašća održan je 13. Dan tišine – kontemplativna subota u dvorani Florentini, pri samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu.
Ovaj cjelodnevni susret okuplja one bogotražitelje koji žele produbljivati svoje molitveno iskustvo oslanjajući se na Riječ Božju, napose kroz Molitveno čitanje Božje Riječi (lectio divina), a kroz Godinu vjere i na sadržaje Katekizma Katoličke Crkve. Iako je zbog kakvoće grupne dinamike programa broj sudionika ograničen program okuplja između 30 i 35 sudionika.
Tema predbožićnog susreta bila je Pozvani smo otkrivati smisao došašća i Božića.
Gost predavač bio je vlč. Josip Levaković, župski vikar župe Svih Svetih u Đakovu, a voditeljica ovih susreta je s. Karmela Dominković./k

Kratki  izvadak  iz  poruke sudionika:

-         U današnjem programu sam našla sebe i poruku za svoj život. Potrudit ću se oko adventskog ozračja i iščekivanja Isusovog rođenje u mojoj obitelji.

-         S ovog susreta želim uputiti  našim suvremenicima i  sugrađanima svoju adventsku  poruku: Braćo ljudi! Radujte se jer dolazi Gospodin koji vas ljubi! Otvorite mu bez straha svoja srca! Osjetit će te veliko olakšanje ako to učinite!

-         Svu svoju brigu prepusti Bogu. U ovo vrijeme došašća neka u tvojem srcu raste krepost nade,  vjere i radosti zbog Isusovog  ponovnog rođenja u tvojem srcu!

-         Ovim današnjim danom sam učvršćena u vjeri i ljubavi prema našem Gospodinu Isusu Kristu i ljudima oko sebe.

-         Shvaćam  na nov način da sam poslana širiti ljubav i razumijevanje prema svima koje susrećem

-         Danas sam  puno naučila i razabrala da moram biti ustrajna i da se trebam držati Božje Riječi koja mi kaže: Ta znate koje sam vam zapovijedi dao …. Samo se toga trebam držati i onda sam na pravom putu.

-         Danas je jednostavno sve bilo poticajno. Moramo tako nastaviti kroz Godinu vjere.

-         Ovi današnji sadržaji su bili izuzetno snažni i duboki. To su poticaji za dugo životno razdoblje

-         Dan tišine mi donosi mir koji je za mene dar Duha Svetoga. Sve teme su dobre i važne, ali traže dobro i otvoreno srce sudionika.

-         Ove su teme pravi putokaz na putu vjere  i pravi su putokaz u današnjem bespuću života.

12. DAN TIŠINE - KONTEMPLATIVNA SUBOTA

dt912U uredu Terezijina kruga i kapelici bl. majke M. Terezije, u kući DMT-a u Đakovu, u  subotu 15. rujna održan je 12. Dan tišine - kontemplativna subota. Sudjelovalo je tridesetak sudionika. Kao prilog obilježavanju Godine vjere prema Katekizmu Katoličke Crkve, tema susreta je bila Mistagogija sakramenata kršćanske inicijacije. Poznato je da je voditeljica ovih susreta s. M. Karmela Dominković. /k

Nekoliko dojmova sudionika:

• Za mene je jak dojam ostavio: ulazak u tišinu i šutnju, kao i ono što sam za sebe otkrila u Božjoj Riječi u poruci za 24. nedjelju kroz godinu. Snaga Riječi BOžje osvijetlila je moju sadašnju situaciju. Također predavanje o dubokoj vrijednosti sakramenata kršćanske inicijacije u mojem vjerničkom životu. Put mi je pokazan. Treba samo ustrajati na tom putu.
Predlažem da grupe za Dan tišine i dalje ostanu u ograničenom broju sudionika.
• Na mene je zapravo sve djelovalo jako poticajno: Biblijska nedjeljna čitanja, svjedočanstva sudionika. Sve je bilo prema mjeri. Jako me se dojmila kontemplativna šetnja u šutnji. Sudjelovala sam već jedno 10 puta na ovakvim susretima. Mene jako zanima kako se pomiriti s drugima s kojima ne razgovaramo i kako oprostiti. Predlažem da to možda bude glavna tema na jednom od slijedećih susreta. Hvala vam do novog susreta na Danu tišine.
• Jako me se dojmila spoznaja da sam po krštenju utkana – uronjena u Isusa Krista. U njegovu muku, smrt i uskrsnuće.
• Sretna sam jer sam na susretu doživjela mirnoću duha i srca. Dugo ću pamtiti opširno obrazloženje o krštenju, jer puno toga nisam znala. meditacija mi je pomogla da jasnije shvatim koliko me Isusova prisutnost ispunjava i smiruje. Daje mi snagu da mogu lakše kroz život kročiti. Sam hod u tišini na mene je djelovao kao prosvjetljenje. Puno je toga danas rečeno, na meni je samo da to živim.
• Na mene je osobito djelovala tišina i razmišljanje o kvaliteti moje vjere. Stalno mi se nametalo pitanje, kakva sam ja to vjernica i kakav je moj odnos prema Isusu?
• Predlažem da se još na ovim našim susretima zadržimo u promišljanjima o važnosti sakramenata u našem svakidašnjem životu.
• Sve je bilo super!I ono što mislimo da znamo poslije ovakvih susreta postaje nam jasnije. na mene jeko djeluje kontemplativna molitva u šutnji. Pomaže mi dublje prihvatiti i uroniti, produbiti spoznaju, potaknuti na razmišljanje u obogaćivanje u vjeri. Također mi puno znače razmišljanja ostalih sudionika o pročitanim tekstovima iz Biblije.
• Mene bodri saznanje da u gomili vlastitih zbunjenosti nisam sama i da sam ja tlo koje trebam obrađivati. Sve je bilo poticajno. Jako sam potaknuta da nastavim svoju vjeru produbljivati i sve dublje upoznavati.
• Predlažem da se Dani tišine i dalje održavaju.
• S današnjeg susreta u svoj svakodnevni život ponijeti ću poticaj na predanje Isusu Kristu i da On postane središte mojega života.


JEDANAESTI  DAN TIŠINE – kontemplativna subota 

subotadt12U subotu 25 veljače ove godine pod motom: Moj korizmeni vodić – RIJEČ BOŽJA NEISCRPNO VRELO ŽIVOTA, okupio je u dvorani Florentini u Đakovu, na cjelodnevni susret  tražiteljice i tražitelje istine otkrivane u riječima Pisma, kako bi  ponirući i osluškujući govor tišine i poruku dubine,  na svojem ovogodišnjem korizmenom hodu  još jednom dublje otkrili sebe u Bogu  i Boga u sebi.  Iako je broj sudionika ograničen u susretu je sudjelovalo 36 sudionika. Članovima Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda pridružili su se i štovatelji bl. M. M. Terezije Scherer iz Nize, Našičkog Brezika i Starih Perkovaca. Voditeljica ovih susreta je s. Karmela Dominković./k 


DESETI DAN TIŠINE
dt2611U okviru redovitog programa Terezijina kruga , uz uočnicu prve nedjelje Došašća u subotu 26. studenoga ove godine održan je Deseti dan tišine – kontemplativna subota u dvorani Florentini u Đakovu, pri samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa.

Sudionici su na ovom cjelodnevnom susretu imali mogućnost u samostanskoj oazi osluškujući govor tišine  pronalaziti sebe u sebi, sebe u Bogu i Boga u sebi.

Nakon uvodnog dijela susreta, uslijedilo je izlaganje na temu Prolaziš zemljom da bi se očistio, a potom promišljanje u tišini od čega i kako nam se čistiti da bismo bili slobodni za duboku povezanost s Bogom koji je zanesen ljepotom svojega stvorenja. Središnja točka susreta bili su biblijski tekstovi  uzeti iz liturgijske čitanke  četiriju nedjelja Došašća. Susret je završio Molitvenim čitanjem Božje Riječi ( lectio divina ), dijeljenjem vjere i kratkim druženjem.                                                                                    s. Karmela Dominković

 


DEVETI DAN TIŠINE
Kontemplativna subota

dt911

U subotu 17. rujna u dvorani Florentina na blagdan Rana sv. Franje održan je deveti po redu Dan tišine.

Daleko od dnevne užurbanosti i gradske vreve sudionici su ponirali u otajstvo Riječi osluškujući govor tišine i otkrivajući istinu o sebi i istinu o Bogu. Središnja tema susreta bila je: DUHOVNI ŽIVOT ODVOJEN OD KONKRETNOG NE MOŽE ŽIVJETI./ k

KORIZMENI DAN TIŠINE kontemplativna subota

U subotu 20. veljače 2010. godine uoči prve korizmene nedjelje u dvorani Florentini Milosrdnih sestara sv. Križa održan je korizmeni, peti po redu Dan tišine koji je okupio preko 40 sudionica i sudionika iz Osijeka, Nize, Sikirevaca, Starih Perkovaca, Kuševca i Đakova. Tema susreta je bila: Živjeti otkrivajući Božju blizinu, a voditeljica s. Karmela Dominković.

JEKA TIŠINE - kontemplativna subota
U organizaciji Mjesnog bratstva bl. M. M. Terezije Scherer Franjevačkoga svjetovnog reda u dvorani Florentini Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, u subotu 10. listopada 2009. god. održan je treći po redu Dan tišine – kontemlativna subota.

Dojmovi sudionika 

12. ožujka 2011. godine

-  Obećajem da ću od danas pronalaziti vrijeme za dublje poniranje u molitvu i da ću dugo pamtiti molitvenu šutnju pred Bogom kojom smo započeli susret.
-  Više i dublje ću nastojati istinski se klanjati Bogu i njemu jedinome služiti. Pamtit ću mir današanjega dana.
-  Nastojati ću više drugima biti na usluzi.
-  Više ću čitati Božju Riječ i osluškivati je.
-  Više ću moliti. Zahvalna sam za smirenost u dubini bića koju sam danas osjetila u šutnji pred Bogom. Dugo ću pamtiti današnji susret.
-  Svim ću srcem uznastojati od dana biti bolja osoba i ovo što smo činili danas željel bih činiti svaki dan.
-  Dugo ću pamtiti radost tišine i druženja.
-  Nastojati ću biti strpljivi i moliti ću za darove Duha Svetoga da se rasplamsaju u meni.
-  Nastojati ću još više služiti Bogu kroz život po Evanđelju.
-  Obećajem da ću moliti i prakticirati kontemplativnu molitvenu vježbu i tako odolijevati zamkama sotone.Još ću više od dana promišljati o sebi i svojem odnosu prema Isusu.
-  Ova tišini nam je potrebna da uzmognemo raščititi sami sa sobom...
-  Zhavljujem dragom Bogu za ovu milost.
-  Dugo ću misliti na današnji dan iskrenog bogotraženja svih prisutnih
-  Pohvale za iscrpno predavanje i vođenje, kao i za pojašnjavanje pojmova.

Zanimaju nas teme

-  Još više o kontemplativnoj molitvi
-  O prijelazu iz ovog života u Vječnost
-  O snazi euharistije
-  Problemi i život obitelji današnjega čovjeka kroz izazove društva
-  Tumačenje Deset Božjih zapovijedi
-  Što znači vršiti volju Božju i to pojasniti kroz primjere 


28. veljače 2009. godine

 • - Takva duhovna ponuda je vapijuća potreba današnjem kršćaninu. U konceptu dana i programa savršeno je pogođen odnos između teorije i prakse. Svaki vjernik katolik, koji istinski želi živjeti u istini i ljubavi s bližnjima i Bogom, idući ovim putem će dobiti dovoljno hrane za dušu, jer će mu biti pokazano kako molitveno čitati Bibliju i kako moliti. Stvarno je prava šteta što se lectio divina i kontemplativna molitvena vježba ne prakticira u svakoj župi, jer mi se čini da bismo u našem narodu na taj način dobili zrelije kršćane koji bi srcem upoznali Isusa Krista i tako svjesnije i punije živjeli kršćanstvo.)
 • - Ovakav način rada dovodi do najdubljeg dodira s Bogom i njegovom Riječi.
 • - Ovo mi pomaže da spoznam svoje slabosti i nedostatke. 
 • - Zahvalna sam zaista na stručnom vodstvu i postupnom uvođenju u molitvenu šutnju i lectio divina. 
 • - Ovakvim pristupom Božjoj riječi, ja sam postao bogat čovjek. Iako imam preko četrdeset godina i mislio sam da sam dobar vjernik, tek sada počinjem biti svjestan koliko nesvjesno živim svoje kršćanstvo.  
 • - Ovakvi nas susreti ispunjavaju Božjom ljubavlju i super su poticajni


20. veljače 2010. godine  

 • - Ovo mi je treći susret na Danu tišine i svaki put sve više ponirem u svoju dušu i Božju blizinu. Taj doživljaj mi pomaže lakše nositi životni križ.
 • - Ovakvi susreti produbljuju stečenu spoznaju i iskustvo.
 • - Dugo sam se tražio iako je cijeli program bio osmišljen i poticajan.
 • - Takvo ozračje i način molitve sam uvijek tražila i željela.
 • - Zahvaljujem Bogu što nas je doveo ovamo k vama.
 • - Susret me uvijek oduševi i približi više Bogu.
 • - Ovaj me susret približio Isusu.- Nisam se mogla potpuno otvoriti Bogu.
 • - Susret je predivan. Prvi puta mi se srce otvorilo Bogu.
 • - Bilo je dojmljivo i sadržajno. Prvi puta sam na Danu tišine. Bila je to za mene novost i predivno iskustvo.
 • - U ovom mraku u kojem se danas nalazi cijeli svijet potrebno je vidjeti svoje a osobito kada ih je više kao danas na Danu tišine. To nas ohrabruje i potiče.
 • - Pronašla sam ponovno mir u duši i srcu i veliki poticaj za dalje.
 • - Ovaj susret unio je duboki mir u nutrinu moga bića.
 • - Meni je ovo prvi susret. Sve pohvale, jer ovo je lijek za dušu.
 • - Sve me se jako duboko dojmilo
  - Učila sam danas u miru i tišini čuti Isusa!
 • - Došla sam na izvor i napila se vode žive.

18. rujna 2010.

 • - Bilo jako dobro i želim ponoviti 
 • - Cijeli program  me dodirnuo 
 • - Program je u svemu poštivao tempo naše duše i  sve što nam je ponuđeno mogli smo primiti i iskoristiti. Bila je opipljiva otvorenost, ljubav i predanje uz humor i utjehu.
 • - Vraćam se obogaćena, sretna, radosna i ispunjena      
 • - Dublje sam upoznala sebe      
 • - Sve je bilo jednostavno, jasno, poučno, ohrabrujuće, ozbiljno      
 • - Spoznala sam o sebi nešto što mi je bilo u podsvijesti i što me mučilo      
 • - Sve je bilo u najdubljem skladu duha i tijela     
 • - Moja se duša nahranila do sita       
 • - Uspio sam postati potpuno miran      
 • - Stvarno sam bila s Isusom       
 • - Odlično organizirano

27. studeni 2010. godine
Najdublje sam doživjela (o):
- Cjelokupni program

- Tišinu i šutnju
- Susret s Isusom u svojoj nutrini
- Kontemplativnu molitvenu vježbu u šutnji
- Tišinu
- Sestrino izlaganje jer mi liječi dušu
- Otkrivanje tko sam i moj odnos prema Isusu , sebi i bližnjem
- Pitanje Tko si ti jer o tom pitanju samospoznaje ovisi cijeli naš ovozemaljski život i naše mejsto u kraljevstvu Božjem
- Riječ Božju
- Meditaciju
- Obradu teme o osbnom identitetu
- Doživljaj Isusove blizine
- Mir i radost što sam mogla sudjelovati
- Zajedništvo u molitvi
- Razmatranje Božje Riječi
 Iznošenje dojmova na kraju susreta

Mislim da ću dugo pamtiti:
- Mislim da ću dugo pamtiti evanđeosku poruku: Zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom
- Mir koji sam osjetila u sebi
- Osobe koje sam ovdje susrela
- Spoznaja da mogu i trebam puno više se založiti
- Susret s Isusom u crkvi
- Ovaj način komunikacije s Bogom
- Cijeli susret
- Doživljenost čitanja od preve nedjelje Došašća u tišini
- Osjećaj mira, snage i i usmjeravanja koji su proizašli iz današnjeg susreta
- Meditaciju – kontemplaciju
- Odmor i duhovnu okrijepu koju sam dobila na Danu tišine
- Meditaciju u tišini

Svečanost susreta s Riječju Pisma
uz obilježavanje 10. obljetnice Terezijina kruga

U ponedjeljak 13. prosinca ove godine u okviru obilježavanja  10. obljetnice Terezijina kruga u dvorani Florentitni Milosrdnih ss.sv. Križa u Đakovu  održano je svečano Molitveno čitanje Božje Riječi (lectio divina) na biblijske tekstove uzete iz liturgijske čitanke treće nedjelje došašća.
Na susretu je sudjelovao i mons. dr. Đuro Hranić, pomoćni biskup. Biskup je svojom nazočnošću ne samo podržao, obradovao i pohvalio ovaj tako stari i tako novi, među nama  zaživjeli molitveni oblik, nego i biskupski obdario sudionike. Susret je okupio preko 60 sudionika iz Nize, Našičkog Brezika, Osijeka, Kuševca, Ivanovaca, Punitovaca, Budrovaca, Sikirevaca i Đakova koji već  preko šest godina na svojim redovitim tjednim susretima uče crpsti snagu za svoja svakodnevna pregnuća uranjajući  u otajstvo Riječi. 
Nakon molitvenog dijela uslijedila je izmjena iskustava i  plodonosan razgovor, a po tom osvježenje. Voditeljica ovih susreta je s. Karmela Dominković, duhovna asistentica Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bl. M. M. Terezije Scherer, bez čijih članova ova molitvena inicijativa ne bi mogla u naše dane naći put do otvorenih srdaca. (k )

Voditeljica:
s. M. Karmela Dominković
tel. 031 801-261
karmela.dominkovic@os.t-com.hr 

ULAZ SLOBODAN

Facebook likebox