"Križa se ne bojim, želim samo dovršiti trku

i da milost ne napusti moju slabost."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

MEDITACIJA - DOŠAŠĆE

Čuju se koraci. Još jedno došašće tiho kuca na vrata našega vremena, našega traganja, našega srca. Kuca na svaku čežnju i ispituje.

Čuju se glasovi. Mnoštvo. Gomila zahtjeva i želja. Hoće li zaglušiti kucaje? Hoće li utopiti čežnju?

U pritisku mnoštva svega, Riječ svemoćna se pojavi i veličanstvenom melodijom zahvati dubine srca.

O, kako si moćna i silna, Riječi Svevišnjega, što potekla si iz dubine Trojstvenoga bića i donijela nam život u punini. O, kako si jaka i velika, silna i prodorna te obuhvaćaš ne samo moj maleni život, nego se širiš u živote bližnjih, jasnoćom i djelom, ohrabrenjem, nadom…

Želim ti otvoriti vrata i zagrliti te svim srcem o tvojem dolasku. Ostani sa mnom i u meni se nastani. Ostani sa mnom i pomozi mi svojim Duhom Svetim da zašutim u svoj svojoj bijedi i u klanjanju cijeloga bića tebe primim.

Oprosti mi kad sam te odbila, kad sam te ranila, kad te nisam prihvatila, a najviše oprosti kad sam te zaboravila, predajući svoje srce prolaznosti.

20191130 132549

O veličanstvena Božja Riječi, progovori mi sada u riječi:

Evanđelje

Mt 24, 37-44

U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima: »Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega. Kao što su u dane one – prije potopa – jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije – tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega. Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti. Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti. Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi. A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće. Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.«

Pripremila: s. Nada Martinković

 

 

 


Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 1. prosinca 2019.

Došašće je vrijeme buđenja iz sna ravnodušnosti prema braći

 

Facebook likebox