"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

PASTORALNI POSJETI UZ 150. JUBILEJ

O slavlju 150. obljetnice jubileja dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu želja nam je u ovoj godini posjetiti župe gdje su sestre nekada djelovale, zajedno moliti s njihovim župnim zajednicama za sve njihove potrebe i potrebe crkve.

Sjeme koje su sestre Božjom pomoću nekada posijale neka donese svoj rod blagoslovom za obitelji svih ovih župa i nova duhovna zvanja. 


Stitar18POHOD ŽUPI ŠTITAR

Na drugu korizmenu nedjelju, 25. veljače 2018, na še su sestre na poziv župnika vlč. Pave Madžarevića pohodile župu sv. Mateja apostola i evanđeliste u Štitaru. U popodnevnim satima su se susrele s krizmanicima i održale katehezu: … Pa se kao živo kamenje ugrađujte u duhovni dom. Sestra Teodozija Marinović, novakinja posvjedočila je svoj put do samostana, što su veoma pozorno pratili. 


CepinUZ PRVU ADVENTSKU NEDJELJU U ČEPINU

U nizu posjeta župama naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, na kojima su kroz proteklih 150 godina djelovale naše sestre, prošle nedjelje 3.12.2017. na poziv župnika gosp. Helmuta Schumachera nekoliko sestara iz Đakova posjetilo je župu Kristova uskrsnuća, Čepin II. Na misi u 10.00 sati župnik ih je pozdravio i zaželio dobrodošlicu. Najavio je da će nakon mise predstaviti program koji su za župljane pripremile. 


DubosevicaPOSJET ŽUPI DUBOŠEVICA

Na poziv župnika vlč. Zorana Vukoje, naše su sestre i kandidatice (njih 9) na nedjelju Krista Kralja sudjelovale na svečanoj misi u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Duboševici. Zajedno sa župljanima molile su za sestre koje su djelovale u ovoj župi, za sve župljane  ove župe, kao i za nova duhovna zvanja.  


DSC 2050POSJET ŽUPI SV. LOVRE U BABINOJ GREDI

U petak 24. studenog 2017. na poziv vlč. Ivana Tunjića pošlo je pet naših sestara u župu sv. Lovre u Babinu Gredu. Pošle su s. Meri Gotovac, s. Snježana Kmet, s. Valerija Široki, s. Kristina Lovreković i s. Rafaela Jozić. Na početku euharistijskog slavlja župnik je srdačno pozdravio sestre te u svojoj propovijedi potaknuo sve prisutne na razmišljanje o svom pozivu.


BRODSKI VAROS POSJET ŽUPI BRODSKI VAROŠ

U nedjelju 19. studenog 2017. na poziv vlč. Davorina Anđića  pošle su 4 sestre i 5 kandidatica u župu Krista Kralja u Brodski Varoš i u filijalu Gromačnik. Na početku euharistijskog slavlja župnik je srdačno pozdravio sestre a za vrijeme sv. mise kandidatice su  svjedočile o svome pozivu. 


IMG Zupanja17UZ PROSLAVU SV. NIKOLE TAVELIĆA U ŽUPANJI

U ponedjeljak 13. studenoga 2017., treći dan trodnevnice za blagdan sv.  Nikole Tavelića, zaštitnika župe, samostanski zbor Milosrdnih sestara sv. Križa, pod ravnanjem s. Svjetlane Paljušević, na poziv župnika vlč. Marka Peulića, predvodio je pjevanje na sv. Misi. Na kraju sv. mise kandidatice Jelena Margotić i Ivana Nikolić razveselile su prisutne svirajući na tamburicama. 

Facebook likebox