"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

ZLATNA HARFA OSJEČKOG ISTOČNOG DEKANATA

U subotu, 16. svibnja 2015., održana je u Osijeku, u župi Sv. Mihaela, smotra dječjih zborova „Zlatna harfa“ istočnog dekanata. Na smotri su sudjelovali dječji zborovi iz četiri župe: Sv. Ćirila i Metoda, Sv. Ane, Preslavnog Imena Marijina i Sv. Mihaela arkanđela.
Susret je započeo misnim slavljem u 10 sati koje je predvodio preč. Ivan Vidaković, župnik župe Sv. Mihaela, u koncelebraciji s vlč. Josipom Dominkovićem, župnikom župe Sv. Ane iz Tenja i s vlč. Ivanom Kuterovcem, župnim vikarom župe Preslavnog Imena Marijina. Nakon sv. mise svaki zbor je nastupio s dvije skladbe na temu ovogodišnje Zlatne harfe: „Radujte se“. Zbor Sv. Mihaela odpjevao je pjesmu "Ribari ljudi" posvećenu duhovnom pozivu i popratio ju scenskim prikazom. Autor teksta i glazbe je Tomislav Cvitanušić. Srdačnu zahvalu djeci i voditeljima, kao i Priznanje za nastup, uputio je dekan Ivan Vidaković. U svom govoru istaknuo je iznenađenje zbog veoma radosnog pljeska koju su pojedini zborovi upućivali jedni drugima, potaknuvši ih da i dalje svojom pjesmom uljepšavaju misna slavlja u svojim župama.
Susret je nastavljen u ugodnom druženju u župnoj dvorani uz finu okrjepu koju su domaćini pripravili. Radost i opušteno druženje vidjelo se na licima djece kao i roditelja što je pridonijelo bližem upoznavanju i radosnom druženju svih prisutnih. s. A. C.

Facebook likebox