"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

„ZLATNA HARFA“ SLAVONSKOBRODSKOG DEKANATA

Pod geslom „Radujte se“, održana je u utorak, 19. svibnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu Smotra dječjih zborova „Zlatna harfa“ Slavonskobrodskog dekanata.Iz brodskih župa: Gospe Brze Pomoći, Bezgrješnog Srca Marijina, sv. Nikole Tavelića, sv. Josipa radnika, sv. Leopolda Madnića, Svete Obitelji i sv. Dominika Savia 250-ro djece susret je započelo euharistijskim slavljem, koje je predvodio domaći gvardijan fra Franjo Jurinec. Suslavili su slavonskobrodski dekan Ivan Lenić i župnik Mato Matasović.

„Lijepo je uvijek kad je puno djece koja pjevaju Gospodinu. Bogu hvala da ima takve djece koji svoje srce žele darivati Bogu. Budite uvijek zlatni, dobri, kao zlatna harfa pjevajte Bogu uvijek najbolje melodije i zasigurno ćete postati dobri ljudi“, naglasio je gvardijan te zahvalio roditeljima, vjeroučiteljima i župnicima što se brinu, prate ih i potiču djecu u tome. Orila se prelijepa franjevačka crkve skladnim glasovima dječice, koja su za tu prigodu odjenula i svoju svečanu odjeću u kojoj inače nastupaju u važnijim susretima.  Sudjelovali su oni i u misnim čitanjima, a svi zajedno animirali su pjevanje.Poslije mise svaki je zbor predvođen svojim voditeljima izveo po dvije skladbe u duhu ovogodišnjeg gesla. Prvi su s pjesmom Ti si Kriste naša radost nastupili maleni iz župe Bezgrješnog Srca Marijina,a potom su se nizali ostali zborovi s već poznatim pjesmama, a bilo je i novo-skladanih kompozicija. Bio je to doista susret radosti, baš kako su i željeli potaknuti riječima papa Franje koji nas toliko poziva na radost.

Organizator Zlatne harfe za brodsku regiju s. Ankica Tomas s prigodnim darom zahvalila je na kraju dekanu Leniću, na izuzetnoj suradnji u organizaciji te jubilarne 30. Zlatne harfe. Vidljivo radostan tolikim brojem djece koja ne samo da lijepo pjevaju nego i pobožno sudjeluju u misnom slavlju dekan Lenić zahvalio je djeci, njihovim voditeljima te im uručio prigodna priznanja za njihov nastup, potaknuvši ih da i dalje svojom pjesmom uveličavaju misna slavlja u svojim župama. „Po vama su naše župe raspjevane. Vaše radosne, gromoglasne i nove pjesme su uvijek posebno osvježenje na našim misnim slavljima, napose u današnje vrijeme kada je i na misama sve manje radosnih lica. Kada je Bog izvor naše radosti ona postaje dublja i dugoročnija, od nje se živi“, rekao je među ostalim dekan Lenić. Istaknuvši kako je ovogodišnja Zlatna harfa održana u franjevačkom samostanu povodom Godine posvećenog života u znak je zahvale darivao i domaćina gvardijana Jurinca.

U ugodnom druženju susret je nastavljen uz okrjepu u klaustru franjevačkog samostana.

B. Lukačević

Facebook likebox