"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA

SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA SESTRA ULRIKA NAS JE PONOVNO OSVJEŽILA

Naš juniorski susret europskih provincija započele smo u srijedu 12. kolovoza 2015. i toga dana smo nas 6 sestara juniorki (s. Marta Kovačić, s. Elfrida Abazi; s. Gita Klobučar, s. Vesna Stojanović, s. Mirjam Jerković i s. Rafaela Jozić) zajedno sa s. Finkom Tomas, našom voditeljicom stigle u Hegne, na Bodensko jezero.

U večernjim satima bilo je otvorenje juniorskog susreta koji se odvijao na temu: Sići na izvore i trajao tjedan dana. Na njemu su sudjelovale 32 sestre iz naših europskih provincija.

Već prvo jutro imale smo zajedničku jutarnju molitvu u kripti da bismo pozdravile bl. s. Ulriku. Skromna i tiha kao i uvijek, kao da nam je izrazila svoju radost što smo je mi mlade sestre došle pohoditi. Svakoga dana jedna njezina misao bila je vodilja našega zajedničkoga rada i sestrinskog druženja, što su voditeljice programa brižno pripravile. Sestre iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Češke, Mađarske i Hrvatske bile su jedinstvene u duhu, unatoč različitih jezika i kultura, kojima smo bile obogaćene, napose preko liturgije koju je dnevno oblikovala druga Provincija.

Kuća s. Ulrike, koja je posvećena njezinu apostolatu, bila je gotovo središte našega rada. Bilo nam je drago osjetiti da njezin duh i danas živi i da mnogi po njezinu zagovoru i nadahnuću nalaze utjehu i mir srca. Naše druženje i međusobna radost kroz molitvu, pjesmu i kreativni rad, koji je bio upriličen jedan cijeli dan, a vodila ga je s. Thomas Morus, doprinosilo je  našem boljem upoznavanju i povezivanju.

Dragocjen nam je bio posjet Biberahu, rodnom mjestu s. Ulrike, gdje smo mogle dublje doživjeti okolnosti njezina života, te mjestu Unterstadion, gdje je pohađala osnovnu školu. Sačuvana rodna kuća danas služi za stanovanje samohranim majkama s djecom.

Na blagdan Majke Terezije, u nedjelju 16. kolovoza slavile smo u prijepodnevnim satima svečanu euharistiju sa cijelom samostanskom i župnom zajednicom, a nakon toga je bio susret nas sestara juniorki sa sestrama iz Hegnea, gdje se svaka provincija predstavila. Bili su to trenutci radosti i zajedništva koji će sigurno dugo u nama odjekivati. 

Toga dana poslije podne radeći u skupinama imale smo zadaću uspostaviti „razgovor  s našim Utemeljiteljima i Blaženicama“ postavljati im pitanja i doživjeti ih u duhu među nama. To je bilo osobito zanimljivo i izazovno za nas mlade generacije danas jer smo osjetile kako nam imaju što reći i kako danas od njihova duha živimo.

Duh s. Ulrike, koja nas je okupila na zajedničkom susretu, mogle smo napose snažno doživjeti kroz jedan zajednički rad koji je pripremila s. Jakobe Wetzl, a nikao je iz pisama s pitanjima koje su sestre upućivale s. Ulriki. Sestra Jakobe je oblikovala odgovore na pitanja služeći se spisima s. Ulrike. Zahvatilo nas je bogatstvo duha ove sestre koja je živjela tako kratko a ipak uspjela ostvariti blisko zajedništvo s Bogom, koga je osjećala prisutnim u najjednostavnijim poslovima svakodnevnog života. Njezin tihi glas doživjeli smo kao snažnu poruku naše „male sestre“ jer joj je bilo dano, kroz njezina mistična iskustva pogledati dalje od nas, pogledati u budućnost naše Družbe koja nam je vrlo ohrabrujuća.

Srdačno zahvaljujemo sestrama iz Hegnea, koje su vođene duhom ove Blaženice, razvile svoju bogatu apostolsku djelatnost i pružile nam sestrinsko gostoprimstvo. Ostajemo međusobno povezane u duhu naše „sestre ništice“ koja nas je duboko potakla na razmišljanje i ponovno duhom osvježila.  Sestre juniorke iz Hrvatske 

Facebook likebox