"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU

FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU FRAMA ĐAKOVO I OVOG LJETA NA BRAČU

Đakovačka Franjevačka mladež, uz vodstvo duhovne asistentice sestre Gabrijele Tee Damjanović, u večernjim je satima 21. kolovoza 2015. krenula na svoj godišnji, peti po redu, duhovno-rekreativni program u Postiri na Braču. Kao i svake godine, sestra Gabrijela osmislila je program, a u realizaciji i izvedbi su joj pomogli animatori frame. Ovogodišnji program nosio je naziv „Otkrij zvjezdano nebo u sebi“, a podijeljen je u pet sekcija: misli, želje i ciljevi, osjećaji, ljubav i tjelesnost te slijeđenje Krista na životnom putu. Naglasak je zbog tematske prirode uglavnom bio na individualnom radu i promišljanju, što su članovi mladeži izvrsno prihvatili. Osim predavanja, duhovnom dijelu pridonijele su svakodnevne jutarnje i večernje molitve časoslova uz duhovnu glazbu i meditativno-kontemplativni sadržaj te svakodnevna animacija mise pjesmom i čitanjem Božje Riječi. Za rekreativni dio pobrinule su se framaške igre koncipirane kao višednevno natjecanje, također u organizaciji animatora, te odlazak na plaže Lovrečinu i Bol. Framaši su svaki dan bili podijeljeni u radne skupine koje su imale zadatak sudjelovati u pripremi i posluživanju obroka te održavanju reda u kući, a vodile su ih Marina Dedoević, vjeroučiteljica osnovne škole u Štivicama i bivša framašica, te njena majka Dragica.

Tjedan dana trajao je program, a framaši su nakon toga, u subotu 29. kolovoza, krenuli u riječki Trsat, gdje su prisustvovali misi na kojoj je Luka Banović, bivši đakovački framaš, davao svoje prve franjevačke zavjete u Redu Manje Braće. Nakon mise uslijedilo je druženje uz zakusku s njegovom obitelji, a potom su framaši krenuli natrag u Đakovo i u večernjim satima stigli pred Betaniju oduševljeni, produhovljeni i puni pozitivnih dojmova. Frama Đakovo ovim se putem želi zahvaliti don Anti Tončiju Jelinčiću, don Pavi Gospodnetiću te don Juri Martiniću za bogoslužje i smještaj, uz nadu da će nagodinu opet biti u prilici organizirati sličan program u suradnji s njima.

Mislav Živković

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox