"Križ neka ti bude prva i najdraža slika."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU

OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU OSOBE S INVALIDITETOM NA IZLETU

Lijepi sunčani dan bio nam je pravi Božji dar za hodočašće i izlet osoba s invaliditetom u subotu, 19. rujna 2015. Ranim jutrom krenuli smo autobusom u Zagreb, hodočasteći na grob bl. kardinala Alojzija Stepinca. Tu smo u sabranosti i tišini donijeli sve osobne potrebe, ali i potrebe koje su ovih dana zaokupljale naš narod i Crkvu. Bl. Kardinal Stepinac znao je zauzeti ispravan stav u najtežim trenucima Crkve i društva, pa smo se stoga s povjerenjem preporučili njegovu zagovoru. Zatim smo pošli na Kamenita vrata, preporučiti se Gospi, a nakon kratkog obilaska Markova trga i obližnjeg dijela Zagreba krenuli u Rehabilitacijski centar Stančić za osobe s invaliditetom u blizini Dugog sela.
Povod ovog posjeta bila je želja našeg Marinka Apari, da još jednom vidi to mjesto gdje je boravio punih 20 godina. Bio je to dirljiv posjet i za njega i njegove roditelje, ali i za sve nas. U Centru su nas dočakali vrlo srdačno, na čelu s direktoricom Sanjicom Grbavac, i proveli nas kroz veliki kompleks zgrada, gdje smo imali prilike posjetiti štićenike i njihove radionice. Na kraju smo na igralištu imali za njih kratku predstavu „Napukli vrč“ i pjevali pjesme s gestama i, naravno, slavonske pjesme uz koje smo spontano zaplesali. Radost štićenika je bila očita, a mi smo u srcu ponijeli duboke dojmove sućuti i ljubavi za njih, ali i zahvalnost za svo osoblje koje požrtvovno i neumorno brine za ove štićenike koliko god je to u njihovoj moći.
Nakon ovog posjeta punog emocija uslijedio je izletnički dio: ručak i igre. Ugostila nas je obitelj s. Marije Klare Klarić u Leprovici kod Dugog sela. Njezina braća i sestre, kao i njihovi dobri prijatelji, priredili su nam u obiteljskoj kući Martinović obilan ručak. Primili su nas i ugostili s puno ljubavi, a bilo nas je pun autobus! Za našu djecu s posebnim potrebama, kao i djecu ove velike obitelji, velika je radost bio nogomet, gdje je bilo teško odlučiti za koju ekipu navijati. Naravno, naši su pobijedili! A stariji su rado pjevali i plesali u ugodnom druženju.
Zahvalni obitelji s. Marije Klare za tako srdačno gostoprimstvo krenuli smo natrag u svoju dragu Slavoniju, zahvaljujući Bogu i organizatorima: Zajednici Vjera i Svjetlo pod vodstvom Tonke Odobašić i Terapijskoj radionici sv. Josipa u Đakovu koju vodi s. Marija Klara Klarić.
s. Rastislava Ralbovsky

Facebook likebox