"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU

SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SVJEDOČANSTVO O POSVEĆENOM ŽIVOTU U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU

Na poziv p. Franje Jurinca, gvardijana franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu, kandidatice i postulantice sestara sv. Križa zajedno s njihovom odgojiteljicom s. M. Kristijanom Kolić, posjetile su samostan i prisustvovale su na nedjeljnim sv. misama. Budući da je još u tijeku Godina posvećenog života susret je bio osmišljen da se vjernicima a posebno mladima posvjedoči o radosti Božjeg poziva. To su na poseban način učinile postulantice Marija Ivanović i Barbara Marinović, koje su nakon pričesti progovorile o svom pozivu i dolasku u samostan. Sestra M. Kristijana Kolić predstavila je Družbu milosrdnih sestara sv. Križa i područja njezina djelovanja prigodnom prezentacijom.
Na podnevnoj sv. misi sudjelovala je i franjevačka mladež koja se okupila na trodnevnom Kapitulu. U zajedništvu s framašima, postulantice, kandidatice i sestre, pjesmom su i svojom prisutnošću uzveličale misno slavlje.
Nakon sv. misa vjernici su imali prilike s njima razgovarati te posjetiti izložbu koju je pripremila s. Natalija Fadiga voditeljica Udruge za psiho-socijalne potrebe – Amadea iz Đakova, te nešto kupiti i time poduprijeti djelovanje Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe.
Milosrdne sestre sv. Križa prisutne su u Slavonskom Brodu i vjernici su se radovali da su mogli upoznati sestre izbližega kao i povijest njihove Družbe i njihovu karizmu. Zajedništvo se nastavilo kod zajedničkog stola u franjevačkom samostanu.
Postulatska zajednica

Facebook likebox