"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA

ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA ADVENTSKI SUSRET U DRENOVCIMA I RAČINOVCIMA

Na poziv vlč. Željka Šimića, župnika u Drenovcima i Račinovcima posjetile su župu na drugu adventsku nedjelju 6.12.2015., kandidatice i postulantice zajedno sa svojom odgojiteljicom s. M. Kristijanom Kolić. Pridružile su im se  s. Dominika Zec , s. Zdenka Andrić, s. Mirjam Jerković i s. Viktorija Šimić, koja radi kao učiteljica Engleskog jezika u Račinovcima. Svojim pjevanjem sestre i kandidatice animirale su podnevnu sv. misu u Račinovcima na kojoj je bio prisutan veliki broj župljana, napose djece. Župnik je u svojoj propovijedi, govoreći o pripravljanju puta Gospodinu  po uzoru na  Ivana Krstitelja, naglasio da svećenici, redovnici i redovnice pomažu vjernicima u pripravljanju toga puta. Zato je nakon propovijedi pozvao sestre da  progovore o redovničkom životu te je postulantica Marija Ivanović posvjedočila o svom pozivu.

Poslije sv. mise kandidatice i postulantice zajedno sa sestrama pozvane su na objed u prostore župe.  U popodnevnim satima zajedno sa župnikom pošle su u Svetište Gospe Šumanovačke. Nakon toga zaputili su se prema Drenovcima, gdje su kroz dugi niz godina djelovale sestre sv. Križa. Ljudi su se rado prisjećali vremena kada su sestre bile u njihovoj  župi. Prije večernje sv. mise uslijedio  je susret s djecom koja su se zajedno sa sestrama, kandidaticama i postulanticama oduševljeno pripremala pjevanjem za večernju sv. misu.  Na misi je s. Kristijana predstavila zajednicu i djelovanje sestara a  o svom pozivu je posvjedočila s. Mirjam Jerković. Na misi su također prisustvovali nogometaši okolnih mjesta, koji su nakon mise ostali u druženju sa sestrama uz okrijepu koju su pripremili župljani.

Postulatska zajednica 

Facebook likebox