"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU

GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU GENERACIJSKI SUSRET U ĐAKOVU

U Đakovu je, u provincijalnoj kući, održan generacijski susret sestara koje su položile zavjete u razdoblju između 1983. i 1992. godine. Tema susreta bila je Novi identitet, koju je voditelj preoblikovao u pitanje Ivanovih učenika upućeno Isusu: „Učitelju, gdje stanuješ?“

Duhovni voditelj susreta bio je vlč. Antun Štefan, ravnatelj Papinskih misijskih djela, svećenik Varaždinske biskupije, koji je kao misionar djelovao 18 godina u Beninu, u Africi.

Program je susreta bio dinamičan, a sastojao se od predavanja, osobnoga rada, izmjene iskustava u manjim skupinama, euharistijskoga slavlja, klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, mogućnosti za postavljanja pitanja voditelju, kao i za osobni susret s voditeljem.

Posebna je radost bila susret sa s. Radojkom Crljenić, odgajateljicom u kandidaturi svih sestara ovoga susreta. Bila je to prigoda za obnovu prvotnoga žara i sjećanje na prve korake redovničkoga života i na susrete u sobi sv. Pavla, gdje je s. Radojka održavala svoje pouke, razgovore, meditacije, liturgijske priprave za nedjelje i blagdane, osobne susrete.

U cjelini, susret je bio snažan poticaj za nastavak prihvaćanja i življenja tajne Božjega milosrđa, obnovljenim žarom, u ovoj jubilejskoj milosnoj godini.

s. Marija Stela Filipović

Facebook likebox