"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO

DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO DUHOVNA OBNOVA FRAME ĐAKOVO

U petak navečer, 26. veljače, započela je duhovna obnova za Framu Đakovo u Betaniji koja je trajala sve do nedjeljnog podneva, 28. veljače 2016.

Duhovna obnova bila je u duhu Godine milosrđa te je nosila naslov "Otkrijmo lice milosrdnoga Boga".

Uvođenje u duhovnu obnovu kroz njeno značenje u korizmenom vremenu te  iznošenje glavnih smjernica bule pape Franje, Misericordiae Vultus, iznijela je s. Gabrijela Damjanović. Vlastita razmišljanja i iskustva Framaši su zajednički dijelili u manjim skupinama, a večer su okrunili moleći i pjevajući krunicu Božanskog milosrđa.

U subotu, nakon jutarnje molitve časoslova, vlč. dr. Davor Vuković obogatio je Framaše predavanjem o "Milosrđu u biblijsko-teološkoj perspektivi"  nakon čega je uslijedila i sama diskusija. Dan je bio još prožet  s Lectio Divina u samoći, zajedničkim dijeljenjem iskustava u skupinama, sakramentima pomirenja i euharistije koje je predslavio župnik vlč. Tomislav Čorluka, dok su večernji sati bili u veselom tonu bratskog zajedništva i klanjanjem koje je vodila s. Gita Klobučar. 

Nedjeljni program je Framašima pružio priliku za zbližavanje s Franjevačkim svjetovnim redom s kojim ih je pobliže upoznala s. Karmela Dominković.

Duhovna obnova je završila s euharistijskim slavljem koje je predslavio vlč. Krešimir Bulat. 

Bilo je ovo iskustvo susreta Boga i čovjeka i brata s bratom.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox