"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“

SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“ SAMOSTAN I SJEMENIŠTE KOD „DOBROGA PASTIRA“

Prvog dana trodnevnice pred nedjelju Dobroga Pastira kada Crkva na posebni način moli za svećenička i redovnička zvanja, župnik župe Dobroga  Pastira iz Đakova, vlč. Josip Ivešić potaknut prošlogodišnjem lijepim iskustvom zajedništva pozvao je sestre, postulantice, kandidatice, kao i bogoslove i poglavare Bogoslovnog sjemeništa iz Đakova u svoju župu.

Župa ujedno na nedjelju Dobroga Pastira slavi i svoj crkveni god. Tako su u zajedništvu sa župnikom i župljanima slavili Gospodina, najprije zajedničkom molitvom krunice, zatim euharistijskim slavljem u kojemu su molitvom i pjesmom molili Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju. Pri  završetku euharistijskog slavlja o svome pozivu su posvjedočili postulantica Barbara Marinović i bogoslov Matej Jurišić.

Na kraju je  župnik  zahvalio gostima na zajedništvu i molitvi te ih je pozvao na nastavak druženja kod zajedničkog stola gdje su ih župljani velikodušno i radosno pogostili.

 s. M. Kristijana Kolić 

Facebook likebox