"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO

OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO OBEĆANJA FRAME ĐAKOVO

Đakovački su framaši u subotu, 30. travnja 2016. godine, izrekli svoje spremno i radosno „Evo me“  te tako odgovorili da će po uzoru na sv. Franju Asiškog kroz godinu dana dosljednije živjeti Evanđelje i pomažući potrebitu braću i sestre biti navjestitelji Kristove ljubavi.

Slavlje je započelo sv. misom u samostanskoj crkvi  Srca Isusova koju je predslavio fra Darko Sudarić, a prisutni su bili i naš župnik - vlč. Tomislav Ćorluka, fra Marko - duhovni asistent frame Belišće te fra Mario - duhovni asistent frame Vukovar. Uz pjesmu i molitvu te ohrabrujuću propovijed fra Darka, osmero je framaša po prvi puta dalo svoje obećanje, dok je osamnaestero obnovilo svoju odluku. Framaše je podržala puna crkva članova obitelji, prijatelja te framaša iz drugih bratstava, a nakon mise, svi smo se uputili u dvoranu Florentini gdje su đakovački framaši priredili daljnji program.

Nakon zakuske slijedio je skeč kojim su framaši prikazali koliko je situacija koja se odvija u današnjem svijetu ozbiljna i kako takvu stvarnost svaki pojedinac kroji, što opet znači da ju svaki pojedinac može mijenjati. Kao što je i fra Darko rekao u propovijedi, „ja“ zaista mogu mijenjati svijet. Da sv. Franjo nije tako mislio, mi danas ne bismo živjeli svoje obećanje. Framaši su nam pokazali kako najjednostavnijim sitnicama – dobrim djelima možemo utjecati na velike stvari.

Nakon skeča, framaši su održali različite društvene i natjecateljske igre za sve goste, a potom su se zajedno dobro nasmijali pjevajući karaoke, plešući i svirajući različite instrumente. Prepoznavši tako važnost u zajedništvu, zahvalni i ispunjenih srca radosno očekujemo sve što nam život kroz ovih godinu dana donosi.

Matea Zovko

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox