"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO

SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO SUSRET JUNIORKI U REGIJI KOSOVO

Od 8. do 17. kolovoza 2016. godine održan je juniorski susret u Regiji Kosovo. Bile su prisutne: s. Marta Kovačić, s. Elfrida Abazi, s. Gita Klobučar, s. Vesna Stojanović, s. Mirjam Jerković, s. Rafaela Jozić, s. Gjoana Bisaku, i  s. Niketa Krasniqi. Voditeljice susreta bile su: s. Franciska Molnar, poglavarica Regije Kosovo, s. Finka Tomas, voditeljica juniorata sestara iz Hrvatske i s. Zoja Komani, voditeljica juniorata u Regiji Kosovo. Tema susreta bila je: „Željeti imati Duha Gospodnjega i njegovo sveto djelovanje.“ Susret je protekao u veselom tonu, molitvi, radosti i druženju. Važnija mjesta koja su sestre posjetile bila su: Priština, Đakovica, Prizren, Janjevo, Pešter, Skopje, Letnica, Skadar, Stari Bar i druga. Bilo je lijepo vidjeti ta mjesta, upoznati povijest, kulturu, običaje i način života ljudi toga kraja. Još značajnije je bilo više se upoznati sa životom i radom sestara koje ondje žive i djeluju.

Juniorski susret prvenstveno je formativnog karaktera te smo kroz različita izlaganja, razmatranja, molitvu, svjedočanstva i susrete produbljivali svoj poziv i poslanje u Crkvi danas. Posebno snažan dojam na nas su ostavili susreti s djecom, mladima, siromasima i drugima s kojima sestre rade. Također je važno istaknuti bolje upoznavanje sa svecima i mučenicima toga kraja kao što su Majka Terezija i 38 Albanskih mučenika.

Obogaćene ovim susretom vratile smo se 17. kolovoza 2016. g. u Hrvatsku.

s. Marta Kovačić

Facebook likebox