"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – BLAGDAN DUŠE I TIJELA

„Blagdan duše i tijela“ – bio je doživljaj Seminara posta, molitve i šutnje koji je održan od 4. do 9. listopada 2016.g. Kad se potrebe tijela stave u drugi plan, duša slavi svoj blagdan. Tada u prvi plan dolazi najprije čežnja za Bogom, onda čišćenje od svega što opterećuje, što ranjava i ubija, a kao plod dolazi mir duše kao punina dobra u Bogu.  Ujedno se i tijelo, blagujući kruh, čisti i rasterećuje, što je i medicinski za njega dobro, pa i ono ima blagdan. Sve ovo događa se  kroz sakramente pomirenja i euharistijskog slavlja, kroz molitveno čitanje Božje Riječi i cjelonoćno klanjanje u kojem se izmjenjuju sudionici seminara. Kroz šutnju poniremo u sebe i dopuštamo da Bog dadne odgovor na naše potrebe i probleme. Zajedničko blagovanje kruha u šutnji doprinosi shvaćanju važnosti obiteljskog stola, kao i načina blagovanja, što je u ovom užurbanom vremenu vrlo važno. Mogućnost osobnog razgovora je prigoda u kojoj sudionici dobivaju novu nadu i poticaj za novi početak.

Ovaj seminar koji se u našoj Slavoniji održava od 2008. godine, ponovno je potvrdio kako je to za sudionike vrlo dubok osobni doživljaj Božjeg zahvata u njihov život.

Seminar se održao u samostanskoj kući „Betanija“ u Đakovu, pod vodstvom s. Ljilje Pehar, franjevke iz Mostara. Sudjelovalo je 16 sudionika i 3 redovnice iz Đakova, St. Mikanovaca, Punitovaca, Valpova, Osijeka, Mirkovca, Glogovice i Zagreba. s.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox