"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU

SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU SVJETSKI MISIJSKI DAN U ĐAKOVU

U prostorijama župnog misijskog centra župe Svih svetih u Đakovu, otvorena je  u subotu 22.10 u 19 sati misijska izložba pod geslom: „Pomozite da upoznam Krista“. Izložbu je otvorila s. Ignacija Ribinski, animatorica župnih misijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, citirajući riječi pape Franje, koji u svojoj poruci za ovogodišnji Svjetski misijski dan kaže: „Svi narodi i kulture imaju pravo primiti poruku spasenja, koja je Božji dar svakom čovjeku.“ Nakon poticajnih misli sestra Ignacija je zahvalila župljanima koji svesrdno pomažu siromašnoj djeci da kroz njihovu ljubav i odricanje upoznaju Krista.

Ova župna zajednica pomaže djeci širom svijeta da mogu bezbrižno ići u školu, te za 400 djece plaća školovanje, kao i za 16 bogoslova. Svakom misionaru koji ih pohodi nastoje pružiti pomoć molitvenu i materijalnu. Izložba, na čijem je otvorenju bio i mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru, raznolika je i bogata. Ima tu ručnih radova, cvijeća, suvenira iz misijskih zemalja te puno toga što su marljive ruke misijskih skupina za ovu prigodu izradile.  s. M.F. 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox