"Križa se ne bojim, želim samo dovršiti trku

i da milost ne napusti moju slabost."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU

RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU RADIONICA SV. JOSIPA POSJETILA DOM ZA ODRASLE U NUŠTRU

Invalidi invalidima, bolesni bolesnima, obilježeni obilježenima – došli su u posjet 2. prosinca ove godine u Nuštar u Dom za psihički bolesne odrasle osobe. To je bilo 20-tak članova Terapijske radionice sv. Josipa iz Đakova koji su došli u pratnji s.Marije Klare Klarić, s.Josipe Ćibarić i s.Rastislave Ralbovsky. Taj prijateljski posjet predstavlja međusobnu podršku i ohrabrenje. Naša  Radionica posjetila je ovaj Dom već 2004. godine. Od tada do danas, kao dobri duh, posjećuje ga neumorna s.Mirjam Bulić iz Vinkovaca. Ovaj zadnji posjet plod je nekoliko posjeta u zadnje vrijeme koji su se pokazali vrlo korisnima i na veliko obostrano zadovoljstvo.

Susret se očekivao i pripravljao s velikom radošću. U Radionici su se pod vodstvom s.Marije Klare pekla medena srca, ukrašavala i dekorativno pakirala s puno ljubavi – u svemu 300 komada, da bude za svakoga. Pripravljao se također i program susreta; članovi su sami pisali pozdravni govor i molitvu vjernika za Misu.   

Na dolasku u Nuštar dočekala nas je gđa. Nada Čović, a ravnateljica, Sanja Zdep, srdačno nas je pozdravila i predala svakom od nas ukrasna srca od tkanine, simbol njihove ustanove, koja izrađuju korisnici Doma.  Zauzvrat i mi smo im predali naše darove, također srca, što je bilo znakovito!

Uslijedila je sv. Misa koju je predvodio vlč. Slavko Vranjković, duhovnik Doma. Pjesme je na harmoniju pratio korisnik Doma, Dražen, uz pratnju naše Nine na maloj gitari i Marinka na usnoj harmonici. Svi smo se uključivali veselim pjevanjem, što je popraćeno gestama. Evanđelje o dva slijepca koja Isus ozdravlja dramski je prikazala naša Radionica, a vlč. Slavko održao je kratku i poticajnu propovijed, naglasivši kako je prava sljepoća sljepoća srca koja ne vidi potrebu i nevolju drugoga pored sebe. Molitvu vjernika molili su i članovi Radionice i djelatnici i korisnici Doma, stavivši iza svakog zaziva na oltar svjećicu kao znak naše trajne molitve pred Bogom.

Nakon sv. Mise uslijedio je kratki program s našom himnom „Bog te ljubi!“ uz geste. Zatim je Blanka pročitala nagovor u kojem je navela razloge našeg dolaska, predstavila nas i u ime svih zaželjela prisutnima sretne nadolazeće blagdane. Pjesmom „Gradimo prijateljstvo“ izrazili smo svoju želju za nastavkom ovakvih druženja u budućnosti.  Zatim se nastavilo druženje uz pjesmu i ples u koji smo uključili i osobe u kolicima, kako se ne bi osjetile osamljeno. Dio nas posjetio je također odjel s nepokretnim korisnicima, donoseći i njima poklone i razveseljavajući ih pjesmama.

Na odlasku iz Doma ponijeli smo puno lijepih dojmova, zahvalni svima koji su spremni ovakvim osobama pružati skrb i prijateljstvo.

s. Rastislava Ralbovsky

Facebook likebox