"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE

U samostanskoj kući „Betanija“ u Đakovu, u organizaciji Doma duhovne pomoći, održane su DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE od 13. do 15. siječnja  2017.g. Bili su to dani mira, molitve, šutnje, razmatranja i susreta s Bogom. Voditeljica je bila s. Rastislava Ralbovsky, u suradnji sa s. Marijom Klarom Klarić. 

Veliko zanimanje za ovaj način duhovne obnove pokazao je koliko je ženama potrebno omogućiti dane u kojima će skupiti nove snage za svoju životnu zadaću. Ozračje šutnje, uz prisutnost Oltarskog sakramenta, koji je danonoćno izložen, omogućio je sudionicima ulazak  u sebe i dublji susret s Bogom. Program se odvijao poput mozaika u kojem su naslagani različiti načini ulaska u duhovno područje: jutarnja meditacija, molitva Božanskog časoslova, razmatranje, Lectio divina (molitveno čitanje Božje Riječi), molitva krunice, Ispovijed i sv. Misa, euharistijsko klanjanje, a također i noćno klanjanje u kojem se sat po sat izmjenjuju pojedinci. Uz to bila je mogućnost za osobni razgovor. Sve je to doprinijelo osobnom obogaćenju, o čemu su sudionice svjedočile u osvrtu na duhovne vježbe.

Na duhovnim vježbama bilo je 25 sudionika (od toga jedan bračni par), koji su većinom došli po prvi put, i to iz Osijeka, Višnjevca, Valpova, Petrijevaca, Podr. Podgajaca, Mrzovića, St. Perkovaca, Đ. Selaca, Vel. Kopanice, Vinkovaca, Popovače, Siska, Zagreba, Metkovića i Đakova. 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox