"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE

OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE OKRUGLI STOL O SKRBI ZA STARIJE I OSAMLJENE

Tridesetak sudionika; predstavnika socijalno-humanitarnih udruga, ustanova koje skrbe o starijima, ali i jedinica lokalne samouprave sudjelovalo je u četvrtak, 23. ožujka 2017. na okruglom stolu koji je organizirala Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea, a na kojem je predstavljen projekt “Zajedno na putu života”.

U sklopu tog projekta posebno je predstavljena nova usluga “Halo pomoć: SOS narukvica nade” kojom će biti obuhvaćeno deset korisnika, odnosno starijih osoba koje žive same.

Na skupu se čulo kako je sve više mladih koji odlaze i starih koji ostaju sami i napušteni, a kojima je potrebna pomoć, a dio te pomoći moguće je realizirati kroz različite izvaninstitucionalne programe i projekte.

Projekt je predstavila sestra Natalija Fadiga, predsjednica Udruge Amadea.

SOS narukvice, kako se čulo na skupu, mogu nabaviti i svi drugi zainteresirani, odnosno najuži članovi obitelji, ali i druge osobe koje žele pomoći starijima da se osjećaju sigurnije jer im ta narukvica u slučaju potrebe, odnosno nezgode u kući omogućava brzu vezu s onima koji im mogu prvi priteći u pomoć. Radio Đakovo

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox