"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017.

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017. SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE – korizma 2017.

U samostanskoj kući „Betanija“ u Đakovu održan je seminar posta, molitve i šutnje od 21. do 26. ožujka 2017. pod vodstvom s. Ljilje Pehar, franjevke iz Mostara. Obnavljanje drevne prakse Crkve, napose u ovo korizmeno vrijeme, sudionici su doživjeli kao poseban milosni dar. U postu s kruhom, nije se gladovalo, nego blagovalo. Tako su ovi dani bili blagdan duše i tijela.

Tema seminara je bila: „Čisto srce stvori mi Bože!“ Voditeljica je uvodila u smisao posta koji čisti tijelo, ali i dušu. Temeljni stav koji je potreban jeste poniznost, jer ona čisti srce od sebičnosti. Post stvara duhovnu kondiciju i jača čovjeka. Nevolje koje imamo poziv su nam, da se posebno molimo za one koji trpe od takve nevolje i time taj križ dobiva svoj smisao. Šutnja, molitva, druženje s Božjom Riječi, ispovijed, sv. Misa, danonoćno klanjanje i prigoda za razgovor s voditeljicom – omogućile su sudionicima duboku duhovnu obnovu i dale hrabrost za novi početak. Tako se može ostvarivati ono što molimo u liturgiji: „Ti si nam na spasenje odredio ovo korizmeno vrijeme, da se obnovimo u čistoći srca, oslobodimo od sebičnosti te u ovom prolaznom svijetu postignemo neprolazno spasenje.“

Na seminaru su sudjelovali muškarci i žene iz Đakova, St. Mikanovaca, Jarmine, Štitara, Valpova, Vrbove, Zagreba i iz susjedne BiH . s.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox