"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017

MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017 MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, TRAVANJ 2017

„Put do nutarnjeg mira“ bila je tema mjesečnog susreta „Mir u Bogu“, koji je održan u subotu, 1.travnja 2017.g. u organizaciji Doma duhovne pomoći. To je zadnja tema u nizu predavanja ove školske godine koja su imala za cilj osvijetliti duhovnu dimenziju čovjeka i ukazati na sredstva duhovno-duševnog zdravlja.

Gost predavač je bila Katarina Ralbovsky, s dugogodišnjim iskustvom rada u Centru za duhovnu pomoć, koja je govorila iz bogatog iskustva rada s pojedincima, kao i s grupama.

Na susret se i ovaj puta okupilo oko sto sudionika, što je najveća zasluga s. Ružice Mlikota iz Vinkovaca.

Ovi susreti  namijenjeni su svim zainteresiranima, no napose onima koji djeluju u službama koje su usmjerene na pomoć drugima u socijalnim, zdravstvenim, karitativnim i odgojno obrazovnim ustanovama. Razlog je taj što  takav rad, osim stručnog usavršavanja, zahtijeva i obnavljanje ljudskih i kršćanskih vrednota, kao i nutarnje duhovne snage. Da bi se to postiglo susret je oblikovan tako da ne iscrpljuje samim predavanjima, nego je protkan radionicama vjere, druženjem, mogućnošću ispovijedi, a vrhunac je euharistijsko klanjanje, gdje se omogućuje da ono što se čuje uđe u srce i postane pokretačka snaga za daljnji hod u životu. s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox