"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

ULAZAK U KANDIDATURU

ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU ULAZAK U KANDIDATURU

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2017. u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, uz molitvu Srednjega časa, započele su vrijeme kandidature dvije djevojke: Marina Makar iz Bjelovara i Ivana Nikolić iz Sikirevaca. Sestra M. Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica, prihvatila je njihove zamolbe da započnu vrijeme formacije u Družbi i podijelila im znak Tau kao simbol pripadnosti zajednici i kao znak početka prve odgojne faze. Tu gestu prov. Poglavarica  popratila je ohrabrujućim riječima sv. Pavla iz poslanice Rimljanima (8,28), da: „Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani,“ te posvijestila poruku današnjeg blagdana Male Gospe, kojoj se pripisuju riječi: „Početak svijeta boljega.“ Ovim činom započinje nešto novo u vašem životu i u našoj zajednici a vašim odazivom Gospodinu i nešto što će biti na dobro mnogima, istaknula je.

Obred primanja, popraćen pjesmom i razmišljanjem, pripremile su s. M. Kristijana, voditeljica kandidature zajedno sa kandidaticama. Molitvom i nazočnošću popratile su ga članice Provincijalnoga vodstva i sestre Postulatske zajednice, kojoj kandidatice pripadaju.

Slavlje se nastavilo čestitanjem i radosnim druženjem. S. Kristijana K. 

Facebook likebox