"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA

REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA REGIONALNI SUSRET SESTARA U VINKOVCIMA

U subotu, 9. rujna 2017.g., u Vikovcima je održan drugi Regionalni susret sestara povodom obilježavanja jubilarne 150. obljetnice dolaska prvih Milosrdnih sestara sv. Križa na hrvatsko tlo, u Đakovo.

Na susretu je sudjelovalo šest zajednica sestara vinkovačke regije: iz Vinkovaca, Vukovara, Bošnjaka, Županje, Privlake i Srijemske Mitrovice.

Regionalni susret sestara oblikovao je i ovaj puta tim sestara imenovan od Provincijalnog vodstva, a to su s. Branka Čutura, s. Nikolina Nikolić, s. Monika Hančić i s. Gabrijela Tea Damjanović.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa, nakon kojeg je slijedio zajednički objed.

Na početku zajedničkog programa s. Augustina Dominković, provincijalna savjetnica pročitala je pismo s. M. Amalije Kupčerić, provincijalne poglavarice, u kojem je potaknula i ohrabrila sestre na jačanje zajedništva i na otvaranje novim putevima na koje nas Gospodin stavlja.

Nakon kratkog prikaza povijesti Provincije svaka zajednica je iznijela i vlastitu povijest od osnutka do danas kroz život i djelovanje sestara, kako pokojnih i tako i živućih. Prisutne sestre rado su se prisjećale vlastitih iskustava u različitim župama, školama i bolnicama.

U kućnoj kapelici, za vrijeme Večernjih hvala koje su molile pred Presvetim sestre su zahvaljivale za velika djela koja je Bog učinio kroz 150 godina unutar naše Provincije i za osobe s kojima su surađivale kao i za one kojima su pomagale.

Vrhunac ove proslave bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio mons. Tadija Pranjić, župnik župe sv. Euzebije i Poliona u Vinkovcima. U svojoj homiliji mons. Pranjić izrazio je svoju radost i zahvalnost za mogućnost sudjelovanja u ovoj proslavi. Rekao je da su sestre kroz svoju povijest uvijek dopirale do potrebitih ljudi te usmjerio sestre da gledaju svoj život u Bogu, koji je cilj njihova života te da svjesno žive svakidašnjicu.

Poslije svete mise sestre su se zadržale još u zajedništvu na večeri te obogaćene susretom vratile se svojim kućama. s. Gabrijela Tea

Facebook likebox