"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU

UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU UZ MISIJSKU NEDJELJU U ĐAKOVU

Prigodom misijske nedjelje, u subotu 21. listopada 2017. otvorena je u Misijskom centru Župe Svih svetih u Đakovu misijska izložba. Prigodnim riječima upućenim prisutnim vjernicima i u nazočnosti nadbiskupa đakovačko-osječkoga u miru, mons. Marina Srakića, te u prisutnosti većeg broja sestara sv. Križa, župnik Tomislav Ćorluka, pozvao je na još veću svijest o misijskom poslanju svakog vjernika  te zahvalio ponajprije Misijskoj skupini na čelu sa s. Ignacijom Ribinski SCSC, za dugogodišnji neumoran trud i angažman za dobro najsiromašnijih u dalekim krajevima. Skupina djece 4 razreda iz škole Ivana Goran Kovačić, sa svojom vjeroučiteljicom, Terezom Jurković izvela je kratki scenski prikaz o misijama, istaknuvši da svatko može i treba biti misionar, ali ne nužno odlaskom u Afriku ili Aziju nego molitvom za njih i sve potrebne u misijama.

Potom se s. Ignacija, voditeljica Misijskog centra obratila nazočnima i zahvalila za velikodušne žrtve i priloge mnogih Đakovčana,  kojima se u misijskim krajevima pomaže školovanje siromašne djece, čiji će broj uskoro biti 500. To odražava veliku bratsku solidarnost i ljubav koja prepoznatljivo raste. Prisutni su pogledali izložbu i mogli kupiti nešto od pripravljenih ručnih radova, izrađenih predmeta i cvijeća, a sav prilog bit će namijenjen potrebama misija.

Tom prigodom Misijska skupina dala je izraditi prigodnu plakatu s likom misionara u Bengaliji o. Ante Gabrića, čija se 25. godišnjica smrti obilježava ove godine. S. F. T.

Facebook likebox