"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

Pod geslom: „Isuse, Ti si živ!“ održan je seminar posta, molitve i šutnje u samostanskoj kući Betanija u Đakovu, 17. – 22. listopada 2017., pod vodstvom s. Ljilje Pehar, franjevke iz Mostara.

Seminar sadrži: post kao život s kruhom, šutnju, osobnu molitvu, molitvu Božanskog časoslova, sv. Misu, Ispovijed, lectio divina – molitveno čitanje Božje Riječi, danonoćno klanjanje, razmatranja, mogućnost osobnog razgovora. Ovakav program omogućio je sudionicima produbiti vjeru u prisutnost živog Isusa u Euharistiji, u njegovu prisutnost u Bibliji, kao i u zajedništvu sabranom u njegovo Ime. Iskustva sudionika su vrlo duboka i prema njihovom svjedočanstvu, snažno djeluju na njihov život vjere.

Na seminaru sudjelovalo je 25 sudionika, muškaraca i žena, od kojih 1 svećenik i 3 redovnice. Većina od njih sudjelovala je cijelo vrijeme, a pojedini su se uključivali prema svojim mogućnostima. Okupili su se iz raznih mjesta: Osijek, Vinkovci, Vukovar, Dubrovnik, Valpovo, Štitar, Cerna, St. Mikanovci, Briješće, Bukovlje, Šiškovci, Vrbova, Duboševica, Jarmina, Đakovo.

s.Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox