"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

SUDJELOVANJE NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA

SUDJELOVANJE  NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA SUDJELOVANJE  NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA SUDJELOVANJE  NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA SUDJELOVANJE  NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA SUDJELOVANJE  NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE PADA VUKOVARA

Dana 18. studenog 2017. godine u Vukovaru na programu obilježavanja 26. obljetnice pada toga grada heroja sudjelovale su i Milosrdne sestre sv. Križa iz različitih dijelova Hrvatske, kao i kandidatska zajednica.

Program je započeo u 10 sati ispred gradske bolnice.  Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj" odala je počast gradu s nekoliko pjesama, a svi nazočni su dostojanstveno sudjelovali u programu. Nakon toga formirana je Kolona sjećanja  koju su predvodili hrvatski branitelji Vukovara skupa s članovima obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Potom su se Koloni sjećanja priključivali i ostali građani. Oko 65.000 ljudi hodali su križnim putem ulicama grada Vukovara u duljini 5,5 kilometara, odnosno sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Na Memorijalnom groblju vijence su položili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović,  hrvatski branitelji Vukovara i načelnik grada Vukovara. Molitvu je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, a svetu misu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio je mons. Antun Škvorčević, biskup požeški.

Misu je pjevanjem animirao konkatedralni zbor Župe sv. Petra i Pavla iz Osijeka i župni zbor Župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara, pod ravnanjem s. Branke Čutura, uz glazbenu pratnju Dalibora Ratića.
Ivana Nikolić, kandidatica

Facebook likebox