"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

POSJET ŽUPI BRODSKI VAROŠ

U nedjelju 19. studenog 2017. na poziv vlč. Davorina Anđića  pošle su 4 sestre i 5 kandidatica u župu Krista Kralja u Brodski Varoš i u filijalu Gromačnik. Na početku euharistijskog slavlja župnik je srdačno pozdravio sestre a za vrijeme sv. mise kandidatice su  svjedočile o svome pozivu. 

Nakon popričesne molitve sestra Meri Gotovac predstavila je uz dijaprojekciju našu Provinciju prisjetivši se svih sestara koje su u razdoblju od 34 godine tj. od 1961. do 1995. djelovale u župi Krista Kralja. Sestra Robertina, koja je 6 godina djelovala u župi Brodski Varoš, ispričala je nekoliko doživljaja iz te župe. Poslije mise župnik vlč. Davorin nas je upoznao s pastoralnim aktivnostima u župi. Budući da je te nedjelje bila Misa zahvalnica za plodove zemlje i rada ruku čovječjih, sve što su ljudi prinijeli na oltar župnik je darovao našoj Zajednici. Od srca smo zahvalni gospodinu župniku i vjernicima na njihovoj velikodušnosti.

Druženje oko stola bilo je u kući roditelja s. Rafaele Jozić, koji pripadaju ovoj župi. Roditelji su bili radosni jer im je uz s. Rafaelu na povratku iz Vukovara navratio i sin Ilija sa dva kombija policajaca, njegovih kolega i kolegica iz postaje Metković. Tako nas je, uz župnika Davorina,  bilo preko trideset na ručku.

U osvrtu na sve što smo doživjeli  prošle nedjelje u župi Brodski Varoš i filijali Gromačnik može se jednostavno reći, bilo je lijepo i blagoslovljeno. Hvala našim sestrama čije plodove smo u nedjelju ubirale. U molitvi za njih pokojne i žive molimo Gospodina da njihove molitve i žrtve budu klica novih zvanja u župi Brodski Varoš i filijali Gromačnik. s. Meri

Facebook likebox