"Križ neka ti bude prva i najdraža slika."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

POSJET ŽUPI SV. LOVRE U BABINOJ GREDI

POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI POSJET ŽUPI  SV. LOVRE U BABINOJ GREDI

U petak 24. studenog 2017. na poziv vlč. Ivana Tunjića pošlo je pet naših sestara u župu sv. Lovre u Babinu Gredu. Pošle su s. Meri Gotovac, s. Snježana Kmet, s. Valerija Široki, s. Kristina Lovreković i s. Rafaela Jozić. Na početku euharistijskog slavlja župnik je srdačno pozdravio sestre te u svojoj propovijedi potaknuo sve prisutne na razmišljanje o svom pozivu.

Nakon euharistijskog slavlja, sestra Kristina Lovreković posvjedočila je o svom pozivu i dolasku u samostan. Sestra Meri Gotovac predstavila je uz dijaprojekciju našu Provinciju prisjetivši se svih sestara koje su u razdoblju od 1949. do 1982. djelovale u župi sv. Lovre, ali i sestara koje su rodom iz istoimene župe: s. Ružarija Stojanović, s. Ivana Bosco Stojanović, s. Živka Vuković, s. Miroslava Kocić i s. Vesna Stojanović. Sestra Snježana Kmet, koja je 5 godina djelovala u župi sv. Lovre, ispričala je nekoliko doživljaja iz te župe, a ujedno i posvjedočila o svom pozivu. Poslije kratkog susreta s vjernicima, župnik vlč. Ivan nas je pozvao na okrijepu u župni stan. Sestre su poslije i navratile u posjet roditeljima i bratu s. Vesne Stojanović, koji pripadaju ovoj župi. Od srca smo zahvalni gospodinu župniku i vjernicima.

U osvrtu na sve što smo doživjeli u župi može se jednostavno reći, bilo je lijepo i blagoslovljeno. Hvala našim sestrama čije plodove smo u nedjelju ubirale. U molitvi za njih pokojne i žive molimo Gospodina da njihove molitve i žrtve budu klica novih zvanja. s. R.J.

Facebook likebox