"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU

U župi Svih svetih u Đakovu otvorena je subotu 16.12. 2017. jubilarna, 20. božićna misijska izložba u Misijskom centru župe. Izložbu je otvorio prečasni gospodin Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije. Pozdravljajući nazočne koji su se okupili u velikom broju među kojima i veći broj sestara svetoga Križa, Generalni vikar je istaknuo povezanost Božića i misija: “Bog Otac nam je poslao svoga Sina da nas spasi, a misionari su oni koji tu vijest šire riječju i djelom te očekuju i našu pomoć duhovnu i materijalnu.

Prije njega uputio je svoju riječ u ime župe župnik vlč. Tomislav Ćorluka. Uz njegovu podršku i svesrdnim zalaganjem s. Ignacije Ribinski, voditeljice misijskog centra i Misijske zajednice, župa školuje 523 djece u misijama napose u Beninu. Ovaj puta  bio je nazočan i uzveličao otvorenje vlč. Robert Djossou, svećenik biskupije Porto Novo iz Benina. Također se s. Ignacija obratila nazočnima i zahvalila za velikodušne priloge u korist najsiromašnijih, kojima se već godinama osigurava temeljno školovanje.
Otvorenje izložbe popratile su pjesmom i sviranjem kandidatice Milosrdnih sestara sv. Križa a „Pjevači Betlehemske zvijezde“ izveli su prigodan program i pozvali prisutne da svoje domove otvore njihovom dolasku i tako još jednom pomognu djeci u misijskim zemljama.
Na izložbi koja će biti otvorena do Božića može se vidjeti mnoštvo eksponate iz misijskih zemalja i radova članova Misijske skupine uz cvijeće koje su sami uzgajali. Prilozi koji će se prikupiti prilikom prodaje od donacija namijenjen  za potrebe misija. J.K.

Facebook likebox