"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU»

MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU»

Tema: Ranjeno povjerenje, privukla je u subotu, 17. veljače 2018. velik broj zainteresiranih na mjesečni susret „Mir u Bogu“ u Đakovo. Bila je to prigoda započeti korizmu duhovnom obnovom koju Dom duhovne pomoći organizira već dugi niz godina.

Susret je započeo meditacijom o korizmi, a zatim je Katarina Ralbovsky, dugogodišnja djelatnica u Centru za duhovnu pomoć u Zagrebu, nadahnuto progovorila o zadanoj temi i oduševila sudionike, jer je govorila iz iskustva i jezikom bliskim životnoj stvarnosti. Velik broj sudionika koristio je prigodu za ispovijed, za koju se rado stavlja na raspolaganje vlč. Vinko Zec. Zadnji dio susreta bio je posvećen Euharistijskom klanjanju, koje je animirala Katarina, a glazbeno su ga pjesmama i sviranjem pratile kandidatice. 

Sudjelovalo je oko 140 sudionika iz raznih bližih i daljnjih mjesta. Popis mjesta je vrlo šarolik: od Đakova, Ivanovaca, Š. Polja, Gorjana, Tomašanaca, Andrijaševaca, Ivankova, Vinkovaca, Nuštra i Cerića, preko Sl. Broda, Virovitice, N. Gradiške, sve do Siska i Popovače. Sestra Ružica Mlikota je na novom mjestu djelovanja uspjela oduševiti nove polaznike ovih susreta iz Lipika i Pakraca i dovela cijeli autobus. Sudjelovao je također veći broj sudionica molitvene inicijative 40 dana za život iz raznih mjesta, kao i članice Udruge Betlehem iz Osijeka. 

s. Rastislava Ralbovsky

Facebook likebox