"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

VEČER KNJIGE

VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE VEČER KNJIGE

U okviru proslave jubileja 150 godina od dolaska prvih sestara družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u Hrvatsku, u Đakovo, održana je prva u nizu stvaralačkih večeri. Večer knjige okupila je u subotu, 10. ožujka 2018. u Dvorani Florentini goste i brojne sestre.
Program je bio podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu
predstavljeni su autorski radovi sestara, u drugom dijelu predstavljene su monografije i urednički radovi, a u trećem dijelu prijevodi. Program su vodile s. Rastislava Ralbovsky i s. Doroteja Krešić. Od samih početaka i u doba kad je bilo teško ili gotovo nemoguće izdati jednu knjigu, sestre su se trudile ciklostilom, šapirografom ili pak pisaćim strojem umnožiti pojedine članke, egzorte, meditacije, predavanja ili cijele knjige, kako bi one bile dostupne svakoj zajednici, istakle su voditeljice. Kroz svih 150 godina povijesti Hrvatske provincije sestre su se brinule kako bi pisana riječ bila njegovana i živa. Time odgovarale na želju biskupa J.J. Strossmayera: Budite majke i učiteljice moga naroda!
Zbor Milosrdnih sestara sv. Križa pod vodstvom s. Svjetlane Paljušević, uveo je i zaključio program pjesmama „Na tebe sva se oslanjam“, koju je napisala s. Mariangela Žigrić i „Zapali svjetlo“, s. Mihovila Tenžera. U toku večeri pročitani su autorski radovi sestara: s. Nade Martinković, s. Dragice Ivkić i pokojne s. Zorke Kojaković. Na kraju je okupljene pozdravila provincijalna poglavarica, s. M. Amalija Kupčerić, pozvala na zahvalnost za bogatu prošlost i potakla na daljnje stvaralaštvo i rad koji je izniman doprinos našoj Družbi i čitavoj Crkvi.

                                                                                                                    s. Doroteja Krešić

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox