"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

POSJET DJEČJEM DOMU SV. ANA U VINKOVCIMA

POSJET DJEČJEM DOMU SV. ANA U VINKOVCIMA POSJET DJEČJEM DOMU SV. ANA U VINKOVCIMA POSJET DJEČJEM DOMU SV. ANA U VINKOVCIMA

U srijedu 14. ožujka 2018. oko 16.00 sati kandidatice i postulantice zajedno sa svojom odgojiteljicom, s. Dorotejom Krešić, posjetile su djecu u Dječjem domu sv. Ana u Vinkovcima. Zanimljiv i ne redovit posjet iskreno nas je obogatio.

Dom koji je prošle, 2017. godine obilježio 70-tu godišnjicu svoga rada i postojanja, ustanova je za smještaj, i brigu o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tijekom proteklih sedamdeset godina u njemu su sigurnost, dobrotu i prijateljstvo pronašle tisuće dječaka i djevojčica. U razgovoru s voditeljicom doma saznali smo da je dom kao ustanova prebrodilo mnoge teškoće, mijenjao je svoj izgled, ime i stilove rada, ali je uspio održati kontinuitet svog djelovanja.

Danas je on, zahvaljujući jasnoj viziji rada, stručnoga rada s djecom i otvaranja vrata Doma, kroz koja su ulazili i ulaze mnogi prijatelji djece postao istinski dom u kojem djeca uživaju mnoge blagodati obiteljskog života. Uz podršku i razumijevanje staratelja i odgojitelja djeca sigurnije odrastaju, stječu potrebno samopouzdanje, marljivo uče i bave se mnogim drugim aktivnostima razvijajući svoje sposobnosti: bave se sportom, glumom, glazbom, fotografijom i dr.

Sve nas je to obogatilo i razveselilo jer smo saznali da se djeca uz zauzeti i požrtvovni rad odraslih uspješno uključuju u život i prihvaćaju ga s puno vedrine i odgovorno.

Vrijeme koje smo imali na raspolaganju proveli smo u druženju s djecom kroz pjesmu, igru i razgovor. Bilo je to posebno lijepo provedeno poslijepodne. Nadamo se ponovnom susretu i nastavku prijateljstva koje je u ovom poslijepodnevnom druženju započelo.

Postulantice i kandidatice

Facebook likebox