"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU

REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU REGIONALNI SUSRET SESTARA U VISU

Regionalni susret prigodom 150. obljetnice dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa u Hrvatsku, održan je na otoku Visu 4. travnja, kada se zajednica sestara okupila iz jednog velikog razloga: zahvaliti Bogu za polje rada kroz ovaj dugi niz godina na najudaljenijem hrvatskom otoku, Visu. Okupljene sestre zahvalile su Bogu na svakom susretu sa siromasima, starima, odbačenima, malenima zbog kojih je zajednica tako dugo prisutna na ovom otoku.

U zajedničkom druženju i molitvi, viška zajednica (od dvije sestre iz Komiže i četiri sestre iz Visa), zajedno sa s. Brankom Čutura i s. Nikolinom Nikolić, članicama Tima za proslavu Jubileja, uz prigodna i lijepo pripremljena predavanja i klanjanje, prikazale su kratki film o boravku sestara na otoku. Time su se prisjetile velikoga broja sestara, živućih i pokojnih, koje su posijale „zrno“ na ovom kamenitom tlu i koje je donosilo svoje plodove ljubavi prema naraštajima otočana kroz sve te godine. Puno toga bilo je nemoguće prikazati u okvirima filma, ali u ugodnim razgovorima sestara probudila su se sjećanja koja su obogatila i popunila sve ono u filmu nedorečeno.

Na kraju susreta sestre su pohodile grobove dviju susestara koje su na Visu umrle i tu sahranjene. Obišle su i samostan braće Konventualaca gdje im je gvardijan samostana, fra Damjan Glavaš, pokazao znamenitosti samostana sagrađenoga na temeljima rimskog amfiteatra.

Zahvalne Bogu za 150 godina Provincije, sestre su preporučile cijelu zajednicu na otoku Visu i svaku sestru Provincije Božjem blagoslovu za plodno „sutra.“ s. Aneta Raič

Facebook likebox