"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU

GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU GLAZBENA VEČER U SAMOSTANSKOJ CRKVI U ĐAKOVU

U sklopu obilježavanja 150. obljetnice dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo, upriličena je u subotu, 7. travnja 2018., glazbena večer na kojoj je nastupilo 6 zborova.

U prvom dijelu večeri voditeljice programa s. Branka Čutura i s. Dijana Lončarek predstavile su u kratkim crtama sestre sv. Križa kao njegovateljice liturgijskog pjevanja i popratile sadržaje Prezentacijom. Istakle su sestre koje su na području glazbe bile posebno zauzete odgajajući djecu i mlade, kao i mlade članove redovničke zajednice.

Crkva je bila ispunjena gotovo do zadnjeg mjesta te su nazočni bili podrška malim i velikim pjevačima i sviračima koji su stvorili iznimno dobar glazbeni štimung što je publika potvrđivala svojim burnim pljeskom.

Najprije je nastupio Zbor djece i odraslih župe Svih svetih Đakovo, pod ravnanjem s. Jelene Kovačević. Zbor je otpjevao tri pjesme koje su napisale i uglazbile Milosrdne sestre sv. Križa: s. Mariangela Žigrić, s. Svjetlana Paljušević i s. Mihovila Tenžera.

Slijedio je Zbor mladih Aeternum iz župe sv. Nikole Tavelića iz Županje pod vodstvom Tomislava Majačića. Nastupili su pjesmom za 150. jubilej sestara Otajstvo križa, za koju je tekst napisala s. Vesna Stojanović, a glazbu Tomislav Majačić.

Pjesmu su otpjevale naše sestre: s. Dijana Lončarek, s. Josipa Pavla Jakić i s. Vesna Stojanović uz vokalnu i instrumentalnu pratnju zbora mladih.

Nakon mladih iz Županje nastupio je zbor Amadea pod vodstvom Dr. Darija Balekića i s. Natanaele Palić. Za pjesmu Amadea tekst i note napisao je dr. Dario Balekić, i njome osvijetlio život i djelo majke Amadee.

Potom je Zbor mladih Magnificat pod vodstvom s. Svjetlane Paljušević otpjevao tri skladbe. Njihovo skladno pjevanje bilo je vrednovano i na Varaždinskim večerima gdje su više puta odnijeli nagradu.

Zatim je Katedralni Mješoviti zbor pod vodstvom Mo Ive Andrića kroz pjesme klasičnih majstora oduševio prisutne.

Nošeni duhom Jubileja posljednji je nastupio samostanski zbor Milosrdnih sestara sv. Kriza pod vodstvom s. Svjetlane Paljušević. U završnu pjesmu uključili su se svi prisutni i svi zborovi pjevajući zajednički pripjev pjesme: Sva radost tvoja, nek' je Gospodin ….

Na kraju koncerta nazočnima se obratila provincijalna poglavarica, s. M. Amalija Kupčerić i zahvalila svim sudionicima večeri, koji su svojim doprinosom obogatili sve prisutne te im zaželjela da to i nadalje čine razvijajući darove koji su im povjereni, kako bi donosili radost drugima. Poželjela je svima sretan Uskrs i sve milosti Uskrsloga Gospodina koji je trajno na putu s nama. s. F.

Facebook likebox