"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI

KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT NA GITARI U SAMOSTANSKOJ CRKVI

Večer 14. travnja 2018. u 19 sati obogatio je svojim izvrsnim sviranjem u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova, svjetski poznati gitarist Srđan Bulat. Najavio ga je i pozdravio u ime Matice Hrvatske Dario Kustura.

Svoj solistički koncert majstor je ponudio đakovačkoj publici i Milosrdnim sestrama sv. Križa, koje ove godine obilježavaju svoj 150. jubilej dolaska u Đakovo.

Mladi gitarist, nositelj mnogih svjetskih nagrada, izveo je izabrana djela klasičnih majstora: Giulia Regondi, Joaquina Rodriga, Manuela Maria Ponce i Izaca Albeniz, te djela hrvatskih majstora: Zorana Juranića – Ciaccona i Stjepana Šuleka – Tri trubadurske: Sjeta, Sonet Svečanost.

Publika je uživala u vrhunskoj izvedbi skladbi u obnovljenoj i akustičnoj crkvi koja se pokazala više nego prikladna za ovakve glazbene događaje. s. M. F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox