"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI

Kao i svake godine osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i prijatelji, hodočastili su bl. Majci M. Tereziji Scherer u samostansku crkvu sestara sv. Križa u Đakovo u srijedu, 16. svibnja 2018. Okupilo se stotinjak radosnih hodočasnika iz slavonske regije: Đakova, Kuševca, Š. Polja, Semeljaca, Ivankova, Vinkovaca i drugih mjesta. Na Misi su bili i sudionici duhovnih vježbi u svakodnevici, kao i članovi Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda bl. M.M.Terezije Scherer.

Članovi đakovačke Zajednice, koja nosi ime: „Tratinčice Majke Terezije“, sudjelovali su i ovaj puta u ulaznoj procesiji noseći križ, sliku Majke M. Terezije i simbol tratinčice s imenima članova Zajednica, a svaki član je nosio cvijet u zahvalnosti Majci M. Tereziji za njezin zagovor.

Liturgijsko slavlje s uvodnom pobožnosti Majci M. Tereziji, predvodio je vlč. Davor Vuković, korektor naše samostanske crkve, koji je svojim nagovorima oduševio prisutne. Uz njega je koncelebrirao vlč. Marin Putilin, duhovnih đakovačke zajednice Vjera i svjetlo, a prisutna su bila i trojica bogoslova. U molitvu vjernika bili su uključeni članovi raznih zajednica, a predstavnici zajednice iz Đakova zahvalili su Bogu što je prije 150 godina nadahnuo Majku Mariju Tereziju Scherer da pošalje svoje sestre u Đakovo kako bi ovdje živjele karizmu milosrđa, napose prema najmanjima i najslabijima. Nakon sv. Pričesti obratili smo se posebnom molitvom zagovoru Majke Marije Terezije. Euharistijsko slavlje animirale su sviranjem i pjevanjem redovničke pripravnice. Na kraju Mise sudionici su radosno otpjevali svoje pjesme s gestama i tako dali svjedočanstvo o radosti koju oni žive i šire oko sebe.

Nakon Mise u dvorani „Florentini“, pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, priređen je za sve hodočasnike domjenak. U pripravu domjenka angažirala se Terapijska radionica sv. Josipa, a doprinijeli su i roditelji i prijatelji osoba s invaliditetom, kao i članovi Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda bl. M.M.Terezije Scherer. Uz pjesmu i glazbu razvilo se radosno druženje u čemu su naročito uživala djeca.  

s.R.R.

Facebook likebox