"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU

OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU OBILJEŽEN BLAGDAN MAJKE TEREZIJE U ĐAKOVU

Blagdan blažene majke Marije Terezije Scherer, 16. lipnja 2018., bio je ove godine u znaku 150-te obljetnice dolaska prvih sestara sv. Križa u Đakovo. Započeo je svečanom molitvom Jutarnjih hvala okupljene samostanske zajednice u crkvi Presvetoga Srca Isusova. Nakon molitve uslijedila je sv. misa u čast Blaženici, koju je predvodio vlč. Davor Vuković, vicerektor samostanske crkve a zbor sestara popratio je liturgiju svečanim pjevanjem.

U prigodnoj homiliji vlč. Davor se zadržao na izreci majke Terezije: S Bogom i za Boga može se mnogo, te istaknuo kako je to bilo vidljivo u njezinu životu. Potaknuo je prisutne na primjer njezin nesebičnog služenja i pouzdanja u Boga.

Pod večernjom sv. misom, nakon dvomjesečno obavljenih po redu 15. Duhovnih vježbi u svakodnevici prema A. Grünu, na temu Ako hoćeš biti duhovno zdrav, petero novih kandidata članova Mjesnog svjetovnog franjevačkoga bratstva bl. M. M. Terezije Scherer, obnovilo je svoja krsna obećanja i položilo svoje prve zavjete na godinu dana, sukladno Pravilu i konstitucijama Franjevačkoga svjetovnog reda, nakon potrebne pripreme i u punoj slobodi odlučivanja. Ostali članovi Bratstva obnovili su svoja već ranije trajno dana obećanja.
Svetu misu je predvodio preč. gosp. Tomislav Ćorluka, župnik đakovački i vlč. Mihael Mađarević, župnik kuševački, iz čijih su župskih zajednica ovogodišnji novozavjetovanici. Misa je bila u znaku zahvale za sve primljene milosti kroz vrijeme priprave.

Poslije svete mise uslijedilo je druženje uz zajedničku večeru zajedno s. M. Amalijom Kupčerić, provincijalnom poglavaricom, s. Karmelom Dominković, duh. asistenticom i s nekoliko redovnica. s. K.D.

Facebook likebox