"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

POSJET S. BEATRICE ŽUPI DONJI MIHOLJAC

Sestra Beatrica Krstačić, Milosrdna sestra sv. Križa, pozvana je 19. 6. 2018. god. u župu Donji Miholjac, da zajedno sa članovima Misijske skupine, koju vodi s. Petrinka Tuković, proslavi svojih 50 godina redovničkih Zavjeta. Susret se održao u dvorani Župe. Bilo je oko 40 - etak sudionika slavlja. Na početku susreta župnik i dekan, prečasni Josip Antolović, pozdravio je misionarku, sestru Beatricu, koja već 40 godina djeluje u misijama u Brazilu. Sestra je preko prezentacije pokazala dio svoga bogatoga zauzetog rada za one najpotrebnije i najsiromašnije. U životu ju je vodila ljubav prema Bogu kojega prepoznaje u onim rubnima. Izreka Majke M. Terezije: Potpuno Raspetome stoga potpuno bližnjemu, zastupnica Kristove ljubavi, poticala ju je da u svakom trenutku otkriva koja je volja Božja u sadašnjoj potrebi vremena. Zahvalila se od srca za svaku pomoć kako financijsku tako i molitvenu, koju je i toga dana primila od Misijske skupine.

Sestru je također pozdravila gđa. Blanka Vidak i čestitala joj na njenom nesebičnom radu, te poželjela svaki Božji blagoslov i zdravlje u danjem redovničkom životu i djelovanju.

Zahvalu s. Petrinki Tuković i svim članovima Misijske skupine u ime s. M. Amalije Kupčerić, prov. poglavarice uputila je s. M. Helena Šajbl, prov. savjetnica, naglasivši zauzetost, nesebičnost i dobrotu koju ova skupina iskazuje za misije u Brazilu, kao i za lijepu suradnju sa sestrama zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa u Donjem Miholjcu.

Na kraju izlaganja i pozdrava svi prisutni su bili pozvani na domjenak koji su pripravile marljive članice Misijske skupine. s. M.H.

Facebook likebox