"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

DJEČJE LJETO U ĐAKOVU

DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU DJEČJE LJETO U ĐAKOVU

I ove godine Župa Svih Svetih, Đakovo, u suradnji s Udrugom Amadea, organizirala je IV. Dječje ljeto za djecu koja žele u zajedništvu, pjesmi, plesu i igri provesti tjedandana radosno i zabavnopod vodstvom mladih volontera. Dječje ljeto održalo se od 15. do 22. 07. 2018. na ljetnoj terasi Centra Amadea. Otvoreno je na trgu pred katedralom u nedjelju, 15. 07. nakon nedjeljne mise u 9.00 sati, a završilo sljedeće nedjelje, tj. 22. 07. ispred katedrale nakon jutarnje mise u 9.00 sati. Na Dječjem ljetu sudjelovalo je više od stotinu djece i oko trideset mladih volontera koji su oblikovali različite radionice pod vodstvom s. Meri Gotovac.

Himna ovogodišnjeg Dječjeg ljeta bila je u znaku pjesme „Kriste, budi naša radost“. Svakoga jutra odjekivao je grad pjesmom, pljeskom i glazbalima navješćujući da je Krist naša radost. Budući da je ovo jubilarna godina Milosrdnih sestara sv. Križa, na početku svakog novog dana upoznali smo djecu s jednom od blaženica Družbe. Sveci su, naime, najbolje znali u Kristu naći svoju sreću i svoju radost.Na razumljiv način pokušalo se djeci predočiti kako su to ostvarivale blaženice spomenute Družbe. Iza duhovnog jutarnjeg dijela programa slijedio je ples i igre, a iza užine, radionice pripremljene za taj dan. Izmjenjivale su se plesna, likovna, dramska, sportska i glazbena radionica.

Glavni cilj Dječjeg ljeta bio je pomoći djeci što kvalitetnije provesti slobodno vrijeme ljetnih praznika, a bila je to ujedno i pomoć roditeljima, koji rade, na sigurnom ostaviti svoju djecu. Nada sve cilj je bio, uključujući djecu i volontere u različite radionice, da se bolje upoznaju i povežu.

Dječja radost i zajedništvo mladih bio je snažan i neopisiv doživljaj. S. Meri Gotovac

Facebook likebox