"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

ORATORIJ ZA DJECU I MLADE

ORATORIJ ZA DJECU I MLADE ORATORIJ ZA DJECU I MLADE ORATORIJ ZA DJECU I MLADE ORATORIJ ZA DJECU I MLADE

U župi sv. Martina, biskupa u Privlaci 27. i 28. kolovoza 2018. održan je Oratorij za djecu i mlade. Kroz ove dane djeca i mladi su se okupljali kako bi zajedno molili, igrali se, družili i ponešto naučili. Kao i prethodnih godina, program Oratorija bio je u tri dijela: molitveni dio, kateheza te igre. Tema ovogodišnjeg Oratorija bile su Isusove prispodobe. Na kreativan i zanimljiv način djeca i mladi su imali priliku više čuti i doživjeti o tajni Božjeg Kraljevstva o kojoj nam Isus govori u svojim prispodobama.

Posljednji dio susreta: druženje i igru vodili su mladi. Oni su se rado uključili te svojom domišljatošću, vedrinom i snalažljivošću spretno koordinirali igre djece. Uz ovaj dio posebno povezujemo mnoštvo smjeha, radosti, zanimljivih situacija, neobičnih igara te ozarena dječja lica.

Voditeljice oratorija bile su: vjeroučiteljica Anica Alilović, učiteljica Ivana Stanić i s. Marta Kovačić.

Inače, cilj oratorija jest na kvalitetan način osmisliti vrijeme djeci za vrijeme praznika te kroz molitvu, pjesmu, igru učvršćivati malene u vjeri i pokazati kako je župa mjesto gdje se ostvaruje zajedništvo Isusovih učenika koji u različitosti prihvaćaju i vole jedni druge.

s. Marta Kovačić

Facebook likebox