"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI

POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI POČETAK NOVICIJATA U JUBILEJSKOJ GODINI

Uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna 2018. god., uz svečanu molitvu Povečerja, tri su postulantice Milosrdnih sestara sv. Križa započele Novicijat, vrijeme intenzivnije pripreme za zavjete.

Na obredu su sudjelovale sve samostanske zajednice, a predvodila ga je s. M. Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica. Tom prilikom postulantice su dobile nova imena:

Ivana Rukavina - s. Terezija,

Marina Makar - s. Marina,

Ivana Nikolić – s. Mariela.

Brigu za njihov odgoj tijekom Novicijata preuzela je voditeljica, s. M. Suzana Babić, te je, na kraju obreda u pratnji provin. poglavarice s. M. Amalije Kupčerić, i sestara iz Provincijalnoga vodstva, sestre novakinje svečano iz crkve povela u prostor gdje boravi novicijatska zajednica. Sestrama novakinjama čestitamo i pratit ćemo ih svojom molitvom. s. M.H.

Facebook likebox