"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA

JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA JUBILEJ VLČ. VINKA ZECA

U srijedu, 12. rujna na Terapijskoj radionici sv. Josipa bilo je nesvakidašnje slavlje lijepog Jubileja. Duhovnik te zajednice, vlč. Vinko Zec, proslavio je pedeset godina svoje svećeničke službe. Vlč. Vinko već deset godina dolazi u našu zajednicu i na raspolaganju nam je glede sakramenta ispovijedi i euharistije te duhovnih razgovora. Vrlo je omiljeli svećenik u našoj radionici. Za ovo je slavlje jedna korisnica u našoj radionici sama sastavila pozdravni govor i čestitku. Donosimo ju u cijelosti:

Tko je to otac Zec?

Baš u pravom smislu riječi otac, koji brine, otac koji bdije i čuva svoju djecu to je otac Zec. Svi mi rado dolazimo u radionicu sv. Josipa, pod vodstvom s. Marije Klare. Ima nas mnogo od najmanjeg djeteta do najstarijeg člana ove velike obitelji. Da, mi smo obitelj i svaka obitelj ima glavu kuće, tako i ova radionica i članovi u njoj imaju svog duhovnog vođu i pastira. Ne mogu drugim riječima bolje opisati nego riječju otac Zec.

Svi mi koji se sastajemo redovito svake srijede, napose mladež, pogođeni smo raznim nevoljama života: psihička oboljenja, duhovne i mentalne poteškoće. I sama sam trpim od toga već deset godina. Često se osjećam kao u tami, ne znajući za stvaran svijet. Nije bilo meni boljeg razumitelja od oca Zeca, kako ga rado svi nazivamo. U njegovoj blizini nikad nisam bila neshvaćena, niti odbačena kao od vanjskog svijeta. Nikada mi nije manjkalo hrabrosti i potpore, podrške i pravoga očinskoga savjeta i ljubavi. I tako pod tim dobrim vodstvom s. Rastislave i s. Marije Klare i oca Zeca nakon dugih deset godina bolesti dobivam ozdravljenje. Vjerujem da to svatko doživi u radionici sv. Josipa. Nama ne manjka ispovijedi niti sv. Mise, sve to rado i s mnogo strpljenja i ljubavi čini naš otac Zec. Zato neka mu Svevišnji udijeli svaki blagoslov i svako dobro na ovozemaljskom životnom putu. Neka mu zvijezda Kristova bude vodilja, a Majka Marija neka ga čuva.

Srdačno Vam čestitam, naš oče Zec, u ime radionice sv. Josipa, na Vašoj obljetnici - 50 godina misništva sa željom da nastavite tiho i dalje. Hvala Vam od srca, naš oče Zec!

Uslijedila je sv. Misa na kojoj su pjevali članovi radionice a bend „sv. Josip“ je svirao i tako uveličao slavlje. Vlč. Zec je naglasio u propovijedi važnost Majke Marije u životu svakog pojedinca. Nastavili smo u radosnom ozračju svoje druženje, uz okrjepu i slastice koje su korisnici radionice uz pomoć prijatelja priredili.

Još jednom vlč. Zecu od srca zahvaljujemo na spremnosti i otvorenosti za suradnju u pastoralnom programu Doma duhovne pomoći i čestitamo za 50 godina služenja Bogu i bližnjima.

s. Marija Klara Klarić

Facebook likebox