"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI

DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI DUHOVNE VJEŽBE ZA MAJKE S DJECOM I OBITELJI

U organizaciji Doma duhovne pomoći u Đakovu prošlog vikenda od petka, 21. rujna do nedjelje 23. rujna 2018. održane su duhovne vježbe za majke s djecom i obitelji uz organiziranu skrb za djecu. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je oko tridesetak žena i među njima 4 supruga te oko dvadeset djece različitih uzrasta, od godine i pol do 13 godina.

To su za njih bili dani mira, molitve, razmatranja i susreta s Bogom u sakramentima, kako bi obnovili snagu vjere i ljubavi, koji su im za njihovu odgovornu zadaću vrlo potrebni.

Voditeljica duhovnih vježbi bila je Katarina Ralbovsky, teologinja i odgojiteljica, s dugogodišnjim iskustvom rada u hagioterapiji u Centru za duhovnu pomoć u Zagrebu.

Misno slavlje kroz sva tri dana predvodio je vlč. Krešimir Čutura, koji je u homiliji znao vješto i dojmljivo progovoriti i djeci i odraslima. U euharistijskom slavlju svi su aktivno sudjelovali, a ponajviše djeca svojim pjesmama, molitvama, zahvalama i likovnim izričajima. Na završnom euharistijskom slavlju poslije popričesne molitve djeca su predala roditeljima svoje poklone, koje su im sami izradili.

Najveću odgovornost i brigu za sve vodila je s. Marija Klara Klarić. Uz pomoć grupe žena brinula je oko prijema i smještaja gostiju, oko kuhanja hrane za sve obroke, kao i za sva iznenađenja koja smo imali, kao što su rođendanska torta našoj dragoj volonterki Animariji Kanisek te palačinke za svu djecu na igralištu našega vrtića.

Za djecu su bile zadužena sestra Meri i s. Marija Karla uz pomoć više volontera. Kako su djeca bila različitih uzrasta trebalo je puno kreativnosti kako bi im se pružilo puno različitih sadržaja. U subotu su dosta vremena proveli u obilasku naših samostanskih kuća, kapela i dvorišta. U nedjelju prije podne su imali dugačku šetnju kroz Đakovo. Posjetili su župnu crkvu Svih Svetih, park i na kraju katedralu. U osvrtu na sve što su doživjeli šetnje su im se jako dojmile.

Sav trud svih nas koji smo bili zaduženi oko provedbe programa duhovnih vježbi za obitelji i njihovu djecu imao je svoj cilj u pravo u tome što su majke i roditelji izrekli u svom osvrtu na duhovne vježbe:

Seminar je jasan i konkretan, sa jasnim primjerima i svim obiteljima bliskim temama. Uz izvrsnu voditeljicu našla sam odgovore na brojne bračne poteškoće i sigurno ću opet doći tim više što se uz program za odrasle paralelno vodi i odličan duhovno-animacijski program za djecu. Predlažem da se ovakvi susreti događaju češće kroz godinu. Hvala voditeljici, časnim sestrama i animatorima!

Duhovne vježbe su bile blagoslovljene. Čitati Božju riječ, primati Božju riječ, živjeti Božju riječ. Od srca zahvalan voditeljici Katarini, časnim sestrama,volonterima i animatorima.

Prijedlog: Nemojte odustati. Sve na veću slavu Božju! Djeca su naš blagoslov i njima pripada budućnost.

M. Sesar

U četvrtak (dan prije duhovnih vježbi) mislila sam da nećemo moći doći u Đakovo i tako već treći puta napasti dođu da skoro odustanem od dolaska, ali Bogu hvala, hvala Isusu što smo došli, moj muž i moje dvoje djece i ja u blagoslovljenom stanju. Puno sam dobila snagu, mir i radost koja mi je trebala. Hvala svima što se ovaj seminar opet organizirao! Hvala voditeljici Katarini na savjetima i vodstvu kako dalje u borbu. Hvala časnim sestrama, animatoricama i dragim kuharicama! Hvala dragim ljudima i sestri Rastislavi što nije odustala! Nikad neću zaboraviti ova tri dana u Đakovu.                                                                         Ana

Oduševljena sam Katarinom. Odgovorila je na moja pitanja, a da ih nisam glasno izgovorila. Na ovoj duhovnoj obnovi shvatila sam gdje griješim u svom odnosu prema djeci i suprugu. Oduševila me spontanost ljudi, npr. Na iznenađenju da usred predavanja dođe dijete J. Oduševljena sam svećenikom i njegovim odnosom prema djeci. Pun strpljenja dok oni šetaju i sl. Hrana ja bila jako fina. Animatorice drage i ljubazne žene i djevojke. Predivno! Moja djeca su oduševljena i sretna što su sudjelovali na maminoj duhovnoj obnovi. S ove duhovne obnove odlazim sretnija i smirenija, s odlukom da se mrvicu popravim. Bog vas sve blagoslovio!

M. Blažević

Zahvaljujem na miru koji ovdje pronalazim i smjernicama za daljnji život. Lijepo je da djeca mogu biti s nama, inače se ne bih mogla ni organizirati da dođem. Pohvaljujem sve animatore na brizi oko djece, znajući kakav je to izazov.

Iako već neko vrijeme upoznajem Bogu na drukčiji način, iz raznih slušanja i knjiga, ovdje sam dobila još konkretniju sliku svega što živim i želim živjeti . Želim produbiti svoju vjeru i prenijeti je na svoju obitelj i okolinu. Hvala ti Bože…

s. Meri Gotovac

Facebook likebox