"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

MISIJSKA IZLOŽBA 2018.

MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018. MISIJSKA IZLOŽBA 2018.

U subotu, 20. listopada, s početkom u 19 sati otvorena je Misijska izložba u prostorijama Misijskog centra Župe Svih svetih u Đakovu.

Otvorenje je započelo pjesmom Veselo kročim… uz pratnju gitare i tamburice što su skladno izvele naše kandidatkinje i novakinje, potom su vjeroučenice četvrtog razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Đakova izvele mali igrokaz Majka Tereza i Marta. Skup je pozdravio i izložbu otvorio mjesni župnik velečasni Tomislav Čorluka, U svom kratkom pozdravu izrazio je radost i ponos što Župa Svih svetih sa svojim misijskim suradnicima marno i ustrajno pomaže misije i misionare uz pomoć svih župljana te smo tako svi uključeni u misijsku aktivnost. Tako je ovaj prostor Misijskog centra postao mjesto kamo rado navraćaju naši misonari i misonarke.

Nakon gospodina župnika riječ je uzela s. M. Ignacija Ribinski, voditeljica Misijskog centra te svima zahvalila na ljubavi i podršci koju iskazuju misijskom djelu Župe te se zajedničkim darom 537 djece školuje i ima barem jedan obrok dnevno što ga mnoga djeca nemaju, tako na primjer u Ruandi ljudi mogu jesti svaki drugi ili treći dan kako je posvjedočio fra. Ivica Perić, kad je prije tjedan dana bio na Misijskom seminaru u Đakovu.

Dakle, možemo biti i ponosni i radosni što naša vjera i ljubav nisu samo u lijepim riječima nego su posvjedočena i djelima.

Izložba je otvorena svaki dan do podne i može se pogledati i kupiti nešto od suvenira koji su nedavno doneseni iz Ruande. s. M. I. Ribinski

Više uz Misijsku nedjelju na Web djos.hr: 

Facebook likebox