"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE

RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE RADIONICA IZRADE „ARIJADNE“, LJEKOVITE KREME ZA NJEGU KOŽE

U sklopu obilježavanja 55 godina OŠ „Vijenac“ u Osijeku, koja se obilježava pod motom: „Četiri elementa – Zemlja, zrak, vatra, voda“, 13. studenoga 2019. godine održana je radionica  izrade „Arijadne“, ljekovite kreme za njegu kože.

Radionicu je vodila  s. Marija Stela Filipović, Milosrdna sestra sv. Križa, nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku.

Na početku radionice gošću, kao i nazočne učenike i djelatnike Škole, okupljene u velikom broju, pozdravila je ravnateljica OŠ „Vijenac“ Vesna Vrbošić, prof.

Cilj je ove radionice bio upoznati učenike i nastavnike s načinom izrade ljekovite kreme za njegu kože od prirodnih sastojaka plodova Zemlje, kao što su maslinovo ulje, grančice bazge, pčelinji vosak i tamjan. Učenici i djelatnici škole mogli su vidjeti kako od naizgled nespojivih prirodnih sastojaka nastaje ljekoviti spoj koji se koristi u njezi kože, kao i u liječenju mnogih kožnih bolesti. S. Marija Stela na zanimljiv je način upoznala sve prisutne s poviješću nastanka ove kreme, s nastankom njezina imena i zaštitnog znaka, s njezinom ljekovitošću i postupkom izrade.

Proizvedena krema dijeliti će se kao poklon uzvanicima na školskoj priredbi povodom Dana Škole. Radionica se održala na inicijativu učiteljice biologije i kemije Kristine Rajlić, prof. i mr. sc. Maje Kassa, učiteljice geografije, u sklopu izvannastavnih aktivnosti malih biologa i istraživača. 

mr. sc. Maja Kassa

Facebook likebox