"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

SLAVLJE SV. KLEMENTA U HRTKOVCIMA

SLAVLJE SV. KLEMENTA U HRTKOVCIMA SLAVLJE SV. KLEMENTA U HRTKOVCIMA SLAVLJE SV. KLEMENTA U HRTKOVCIMA SLAVLJE SV. KLEMENTA U HRTKOVCIMA

Euharistijsko slavlje, na kojem su uz župljane sudjelovali i gosti iz okolnih župa, predvodio je vlč. Ivica Zrno, župnik župe u Laćarku, uz koncelebraciju domaćega župnika vlč. Ivice Živkovića te 10-ak svećenika koji su na službi u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Zrno pozvao je okupljene na razmišljanje o vjerničkom životu, rekavši: „Lijep primjer imamo, sv. Klementa, papu i mučenika. Živio je u vremenu kada kršćanstvo nije imalo slobodu. Oduševljen Isusom Kristom, nije se dvoumio kako treba živjeti i proživjeti ljudski život – kao čovjek vjere i kao svjedok vjernosti Isusu Kristu.

Isus Krist vjerniku mora biti na prvom mjestu i tu ne smije biti alternative. Slaveći sv. Klementa, ne klanjamo se čovjeku, kako neki misle, nego se prisjećamo velikog primjera izvrsnog vjerničkoga života te, prisjećajući se, trudimo se nasljedovati ga“, zaključio je vlč. Zrno okupljenim vjernicima.

Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirao zbor mladih iz Srijemske Mitrovice. predvođen s. Cecilijom Tomkić. s. A. R.

Facebook likebox