"Samo put križa vodi u nebo!"

                                                                                                                                                                 bl. m. M. Terezija

BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA

BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA BOŽIĆNO ČESTITANJE SAMOSTANSKIM DJELATNICIMA

Božićno čestitanje djelatnicima samostana Milosrdnih sestara svetoga Križa upriličeno je, kao i svake godine, tjedan dana prije samoga Božića, 17. prosinca 2018. g. Svi djelatnici, zajedno sa sestrama s radnih mjesta na kojima djeluju, pozvani su prvou samostansku crkvu Presvetoga Srca Isusova, gdje je vlč. Davor Vuković, sveučilišni kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a bivši zamjenik rektora samostanske crkve, održao predavanje na temu Tri adventa.

Tijekom svojega nagovora vlč. Vuković naglasio je da je došašće ili advent vrijeme priprave za Isusovo rođenje, za njegov dolazak među nas ljude. Prvi Božji dolazak već se dogodio: to je Isusovo rođenje koje svake godine na Božić slavimo, a za koje se tijekom liturgijskoga vremena adventa pripravljamo. Drugi će se Kristov dolazak dogoditi kada Isus, koji je bio s nama na zemlji, koji je umro i uskrsnuo, dođe na zemlju i stavi točku na povijest svijeta i čovječanstva. Crkva i svi mi živimo sada između ta dva Isusova dolaska. Živimo u stalnom iščekivanju, u stalnom adventu. To je vrijeme koje nas poziva na budnost i iščekivanje, i tu se zapravo događa treći Isusov dolazak. Isus nam trajno dolazi u srce, u savjest, u dušu; svakodnevno je prisutan u nama i među nama, osobito kada molimo, zahvaljujemo, činimo dobro jedni drugima. A na osobit način prisutan je u svojoj Crkvi i u njezinim sakramentima, osobito sakramentu euharistije. Zato je došašće vrijeme radosti, vjere, nade, a onda i djelatne ljubavi prema svima, prema bližnjima. Pozvani smo na radost i budnost, te na pripravnost za Isusov drugi dolazak.

Nakon nagovora vlč. Davora nastavljeno je druženje u samostanskoj blagovaonici.

Provincijalna poglavarica, s. Valerija Široki, čestitala je Božić svima u ime samostanske zajednice u Đakovu i poželjela djelatnicima i njihovim obiteljima mir i blagoslov u daljnjem životu i radu. s.M.H.

Facebook likebox